Intelin 10 nanometrin Ice Lake -prosessorit saapuvat markkinoille joulusesongiksi julkaistavien kannettavien mukana.

Intelin 10 nanometrin valmistusprosessin tarina on ollut pitkä ja täynnä kuoppia. Yhtiön oli alun perin tarkoitus julkaista ensimmäiset 10 nanometrin prosessorit jo 2016, mutta tähän päivään mennessä se on saanut toimitettua markkinoille vain yhtä karsittua mallia hyvin rajoitettuna eränä.

Nyt valoa on vihdoin pilkottamassa tunnelin päässä, sillä Intel on ilmoittanut osavuosikatsauksensa aikana aloittaneensa 10 nanometrin Ice Lake-U- ja Y-prosessoreiden toimitukset OEM-valmistajille vuoden toisen neljänneksen aikana. Vähävirtaiset prosessorit on suunnattu kannettaviin, joiden odotetaan saapuvan markkinoille joulusesongiksi.

Ice Lake-U- ja Y-prosessorien tekniset yksityiskohdat ovat tällä hetkellä selvillä vain osittain. Varmaa on, että ne voivat olla maksimissaan neliytimisiä Hyper-threading-tuella ja niiden Gen11-sukupolven grafiikkaohjain on parhaimmillaan GT2-tasoa. Gen11:n kohdalla GT2 on varsin järeä 64 Execution Unit -yksikkönsä voimin, sillä aiemmissa sukupolvissa GT2-tasolla oli maksimissaan 24 EU-yksikköä.

Ice Lake -arkkitehtuuri tullaan näkemään ensi vuonna myös palvelinpuolella, mutta työpöytäpuolelle sitä ei ole luvassa. Intelin viimeisimpien roadmappien mukaan työpöytäpuolella tullaan menemään 14 nanometrin valmistusprosessilla ainakin vuoden 2021 loppuun asti.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;