Kosketusominaisuuden poistaminen epävirallisessa liikkeessä korjatusta puhelimesta on Applelle tuttua puuhaa jo viime vuodelta, kun se teki saman iPhone 7 -puhelimille.

PÄIVITYS 25.4.2018: Apple on julkaissut iOS 11.3.1 -päivityksen, jonka kerrotaan korjaavan kolmansien osapuolien näyttöjen toimimattomuuden iPhone 8 -puhelimissa.

Apple on suhtautunut tyypillisesti erittäin nuivasti epävirallisia puhelinten korjauksia kohtaan. Viime vuonna yhtiön iOS-päivitykset esimerkiksi poistivat iPhone 7:n kosketustoiminnot mikäli puhelimen näyttö oli vaihdettu toiseen epävirallisessa korjausliikkeessä.

Tällä kertaa vuorossa ovat iPhone 8 -puhelimet ja tarkemmin niiden näytöt. Useat käyttäjät ovat raportoineet iOS 11.3 -päivityksen poistaneen näytön kosketustoiminnot käytöstä täysin. iOutlet-liikkeen omistajan Michael Oberdickin mukaan kyse on piiristä, jonka Apple parittaa tehtaalla puhelimen näytön kanssa. Jos näyttö on vaihdettu kolmannen osapuolen toimesta ilman asianmukaisia, Applen toimittamia työkaluja, ei piiriä ja näyttöä voida parittaa uudelleen.

Vice:n Motherboard-julkaisun mukaan jotkut kolmansien osapuolten näyttöjä iPhone 8:lle tuottavat tahot ovat sittemmin keksineet tavan parittaa näyttö ja piiri keskenään, mutta se ei auta lukuisia jo korjattuja puhelimia, ellei niitä lähetetä uudelleen korjattaviksi. Lisäksi ilmassa leijuu jatkuvasti uhka siitä, että tulevat iOS-päivitykset keksivät uusia tapoja estää epävirallisissa liikkeissä korjattujen puhelinten toiminta. Samasta syystä Oberickin iOutlet on suoraan kieltäytynyt tekemästä iPhone 8 -korjauksia.

Viime vuonna Apple julkaisi uuden päivityksen, joka palautti iPhone 7:n kosketusnäytön toiminnan, mutta iPhone 8:n kohdalla vastaavaa ei ole tapahtunut ainakaan samassa aikataulussa. Aika näyttää, tuleeko Apple julkaisemaan ongelman korjaavan päivityksen, vai joutuvatko iPhone 8:nsa epävirallisessa liikkeessä korjauttaneet vähintään korjauttamaan puhelimensa uudelleen.

Apple on lisäksi muun muassa rajoittanut TouchID-sormenjälkitunnistimen ja tuoreimpana iPhone X:n etukameran huoltomahdollisuuksia estämällä biometrisen tunnistamisen, mikäli osa on vaihdettu epävirallisen tahon toimesta. Tämä on kuitenkin sinänsä ymmärrettävää, että puhelimen tietoturvaan liittyvien komponenttien vaihto voisi mahdollistaa koko turvajärjestelmän ohittamisen tarkoitusperiltään haitallisen korjaajan toimesta.

Lähde: Vice/Motherboard

This site uses XenWord.
;