Apple tukee panostuksellaan suojalasien tuotekehitystä Yhdysvalloissa.

Apple tiedottaa sijoittaneensa 250 miljoonaa dollaria suojalasivalmistaja Corningiin. Summa on lohkaistu Applen Advanced Manufacturing Fund -rahastosta, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea innovatiivista ja korkean ammattitaidon tuotantoa Yhdysvalloissa. Tähän mennessä Apple on tukenut yhdysvaltalaisia yrityksia rahaston avulla yli miljardilla dollarilla.

Yritys on jo aiemmin vuonna 2017 sijoittanut Corningiin 200 miljoonan dollarin edestä. Applen mukaan sijoitukset tukevat erityisesti Corningin tuotekehitystyötä tulevien sukupolvien laitteita varten. Yritysten yhteistyö on jatkunut jo yli 10 vuoden ajan ensimmäisen sukupolven iPhonesta lähtien ja Corningin lasia on käytetty kaikissa iPhoneissa ja Apple Watcheissa sekä useassa iPad-sukupolvessa. Apple kertoo ostaneensa suojalasia Corningilta yhteensä lähes kolmella miljardilla dollarilla.

Apple käyttää Corningin valmistamaa lasia uusien iPhone 11 -puhelimiensa etu- ja takakuoressa. iPhoneissa käytettävä lasi valmistetaan Corningin Harrodsburgin tehtaalla Kentuckyn osavaltiossa. Valmistaja kehuu sen olevan maailman kestävintä älypuhelimissa käytettävää lasia. Corningin Gorilla Glass -laseja käytetään myös lukuisten muiden älypuhelinvalmistajien tuotteissa ja kyseessä on markkinoiden tunnetun suojalasituotemerkki.

Lähde ja kuva: Apple

This site uses XenWord.
;