Fairphone 3:n rakenne on suunniteltu erityisesti pitkää elinkaarta silmällä pitäen.

iFixit on purkanut osiin elokuun lopulla julkaistun Fairphone 3 -älypuhelimen ja julkaissut prosessista tuttuun tapaansa runsaasti laadukkaita kuvia. Purkukohteena Fairphone 3 on varsin poikkeuksellinen, sillä se on suunniteltu käyttäjän huollettavaksi.

Fairphone 3:n läpikuultava muovitakakuori on käsin irrotettavissa ja sen alla pääsee heti käsiksi 11,78 Wh:n akkuun, joka on myös irrotettavaa mallia. Laitteen rakenne koostuu irrotettavasta näyttömoduulista (89 euroa) sekä muovisesta välirungosta, johon on kiinnitetty kaikki muut puhelimen keskeiset komponentit.

Puhelimien sisällä komponenttien väliset liitännät on toteutettu kontaktipinneillä ja helppokäyttöisillä painettavilla riviliittimillä. Osat ovat kiinni toisissaan muovikynsillä sekä tavallisilla ristikantaisilla ruuveilla. Koska keskeisimmät komponentit on suunniteltu käyttäjän vaihdettaviksi, ovat niiden suojaukset tavallista kattavammat ja sen myötä ne myös vievät enemmän tilaa puhelimen sisältä. Käyttäjän huollettavissa oleva modulaarisuus ja maksimaalinen tilankäyttö eivät siis kulje suoranaisesti käsi kädessä.

Korjattavuusarvosanaksi iFixit antaa Fairphone 3:lle täydet 10/10 pistettä, mikä on nykypäivänä harvinaista herkkua. Kiitosta tulee helposti irrotettavissa olevista keskeisimmistä komponenteista, Phillips-ruuvien käytöstä, sisältä löytyvistä purkamista helpottavista merkinnöistä, helposti vaihdettavista komponenttimoduuleista sekä hyvin saatavilla olevista korjausohjeista ja -osista.

Lähde: iFixit

This site uses XenWord.
;