Applen News-palvelun uusi Plus-versio sisältää aikakaus- ja sanomalehtiä, Arcade kokoaa yksinoikeuspelejä tilauspalvelun taakse ja Appe TV kokoaa kaikki tilauspalvelut ja kanavat yhden ohjelman alle ja erikseen tilattava Plus-palvelu tuo mukanaan yhtiön itse tuottamia uusia ohjelmia ja elokuvia.

Apple piti tänään oman julkaisutilaisuutensa, jossa se keskittyi yhtiön tarjoamien ohjelmien ja palvelujen uudistamiseen. Päivityslistalle pääsivät tällä kertaa Apple News sekä TV ja täysin uusina palveluina julkaistiin Apple Arcade ja Card.

Apple News uudistui saamalla rinnalleen Plus-palvelun. News Plus sisältää aiemman sisällön lisäksi aluksi 300 suosittua aikakauslehteä Yhdysvalloista ja 30 Kanadasta, joiden lisäksi mukana on erilaisia sanomalehtiä. 9,99 dollariin kuussa hinnoiteltu palvelu tulee aluksi saataville Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Yhtä tilausta voi hyödyntää Family Sharing -toiminnon avulla koko perheen voimin. Euroopan tai Suomen julkaisun aikataulusta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Apple Card on Applen oma luottokortti, jota voi hakea suoraan puhelimesta käsin ja se lisätään automaattisesti Wallet-sovellukseen. Kortista on saatavilla myös titaanista valmistettu fyysinen versio. Luottokortin takaajina toimivat Goldman Sachs ja Mastercard. Erilaisten bonuspisteiden sijasta käyttäjät saavat suoraan käteistä vastaavaa rahaa erilliselle Apple Pay Cash Card -kortille, jota voi käyttää käteisen tapaan Apple Payta tukevissa kaupoista. Bonusrahat maksetaan päivittäin ja niitä kertyy 3 % Apple-ostoksista, 2 % Apple Pay -ostoksista ja 1 % fyysisellä kortilla tehdyistä ostoksista. Kortin Euroopan tai Suomen aikataulusta ei ole vielä tietoa.

Apple Arcade on tilauspohjainen pelipalvelu, johon tulee perinteisen App Store -kattauksen lisäksi yli 100 yksinoikeuspeliä. Pelejä palveluun tulevat julkaisemaan ainakin Disney, Sega, Gameloft, Lego, Cartoon Network ja Konami. Palvelun hinta ei ole toistaiseksi selvillä, mutta se tullaan julkaisemaan syksyllä yli 150 maassa ja se tulee toimimaan iOS:llä, macOS:llä ja tvOS:llä.

Apple TV uudistuu puolestaan uudella Channels-ominaisuudella. Channels kokoaa yhteen lukemattomia eri kanavia ja streamauspalveluita, joista käyttäjä voi itse valita mitkä hän haluaa tilata. Channelsin ideana on yhdistää kaikkien vastaavien palveluiden toiminta yhden ohjelman sisälle, eikä eri alustojen ohjelmien katselu vaadi sovellusten välillä hyppelyä. Lisäksi Apple esitteli Plus-palvelun, jonka kautta se tulee julkaisemaan itse tuottamiaan ohjelmia ja elokuvia. Toistaiseksi kattauksesta on vain vähän tietoa, mutta mukana on alan suurnimiä kuten Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ja Oprah Winfrey. Palvelu tulee syksyllä saataville yli sadassa maassa, mutta sen hinnoittelusta ei ole vielä tietoa.

Lähde: Apple

This site uses XenWord.
;