Applelle terveyssensoreita toimittavan Rockley Photonicsin toimitusjohtaja on vihjannut otsikon mittareiden saapuvan kuluttajalaitteisiin 2022.

Nykypäivän älykellot mittaavat muun muassa pulssin ongelmitta ja jopa yksinkertaisen EKG:n mittaus onnistuu tuoreimpien sukupolvien edustajilta. Nyt ainakin Applen tuleviin kelloihin povataan uusia terveydentilaan liittyviä mittareita.

Telegraph-lehden raportin mukaan Apple Watch 8 saattaa saada kyvyn arvioida verensokeri, verenpaine ja veren alkoholipitoisuus. Lehden mukaan Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiosta saadut tiedot ovat varmistaneet brittiläisen Rockley Photonicsin olevan Applen terveyssensoreiden päätoimittaja. Rockley Photonicsin toimitusjohtajan tiedetään puolestaan kertoneen, että optiset sensorit verensokerin, verenpaineen ja veren alkoholipitoisuuden arvioimiseen olisivat valmiita kuluttajakäyttöön 2022.

Apple tulee julkaisemaan Apple Watch 7 -sarjan odotusten mukaan kuluvan vuoden syksyllä, jolloin vuoden 2022 syksylle povattu Watch 8 olisi potentiaalinen kohde uuden sukupolven sensoreille. Toistaiseksi kyse on kuitenkin vielä spekulaatiosta ja mikäli spekulaatiot osuvatkin oikeaan, voidaan älykelloihin integroituja mittareita pitää näillä näkymin vain suuntaa antavina.

Lähteet: Telegraph, GSMArena

This site uses XenWord.
;