Nykypäivän älykellot mittaavat muun muassa pulssin ongelmitta ja jopa yksinkertaisen EKG:n mittaus onnistuu tuoreimpien sukupolvien edustajilta. Nyt ainakin Applen tuleviin kelloihin povataan uusia terveydentilaan liittyviä mittareita.
Telegraph-lehden raportin mukaan Apple Watch 8 saattaa saada kyvyn arvioida verensokeri, verenpaine ja veren alkoholipitoisuus. Lehden mukaan Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiosta saadut tiedot ovat varmistaneet brittiläisen Rockley Photonicsin olevan Applen terveyssensoreiden päätoimittaja. Rockley Photonicsin toimitusjohtajan tiedetään puolestaan kertoneen, että optiset sensorit verensokerin, verenpaineen ja veren alkoholipitoisuuden arvioimiseen olisivat valmiita kuluttajakäyttöön 2022.
Apple tulee julkaisemaan Apple Watch 7 -sarjan odotusten mukaan kuluvan vuoden syksyllä, jolloin vuoden 2022 syksylle povattu Watch 8 olisi potentiaalinen kohde uuden sukupolven sensoreille. Toistaiseksi kyse on kuitenkin vielä spekulaatiosta ja mikäli spekulaatiot osuvatkin oikeaan, voidaan älykelloihin integroituja mittareita pitää näillä näkymin vain suuntaa antavina.
Kestihän Apple Watchinkin EKG-tuen saaminen Eurooppaan jonkun aikaa.
Kai sen saman voi tehdä ihan alkometrillä…
Mutta siinä ei olisi mitään trendikästä.
Ne hajoaa kun sinne kerran hönkäisee kunnon kännissä.
Alkometrejä on ollut ties kuinka kauan, eikä kavereiden kanssa kilpailu ole silti ottanut oikein tuulta alle. Apple Watchin veren alkoholipitoisuuden mittaaminen pitäisi saada yhtä koukuttavaan muotoon kuin päivittäisten liikuntasuoritteiden kanssa kilpailu kavereiden kesken.
katso liitettä 602330
Jaksaako joku kilpailla tuollaisilla?
No mitäpä luulet?
Minä en, etkä ilmeisesti sinäkään, mutta eipä noita tehtäisi jos ei niitä ihmiset käyttäisi.
eroaa miten tästä
"Mutta kun mun alkometri näytti nollaa kotoa lähtiessä" – Android käyttäjä poliisin ratsiassa.
Nyt en ymmärrä? Missä moinen kommentti?
Tarkoitti varmaan, ettei kotialkometrit ole tähänkään mennessä kelvanneet perusteeksi, joten miksi Applen tarjoama ratkaisu olisi tässä mikään riskitekijä.
Tietääkseni androidille ei vastaavaa edes ole, joten en ymmärrä miksi moinen kommentti. Jos käyttää jotain omaa alkometriä niin miten kännykän käyttöjärjestelmä siihen liittyy?
Tässähän siis Applen kello yrittää kertoa promillet. Ei se eroa alkometrin käyttämisestä kuin tarkkuudella, mutta miten android liittyi mihinkään?
on tuo Android nyt vähän kaukaa haettu, mutta ei tuo Applen kellokaan liity tähän muuten kuin ketjun aiheena. Eli hyvin olisit voinut oman viestisikin muotoilla:
"Mutta kun mun kotialkometri sanoo ettei ole kuin 0.4 promillea" – Rattijuoppo poliisin ratsiassa.
Ööö… kuinka monella on alkometri. No entäs kuinka monella on Apple Watch.
Miten ylipäätään alkometri liittyy uutiseen kellosta. Pointtihan juuri on se että nyt tuodaan uusi feature trendikelloon, jolloin täysin uudet käyttäjät pääsevät reaaliajassa(?) seuraamaan arviota veren alkoholipitoisuudesta. Meinaatko ettei liikuntaseuranta saa porukkaa liikkumaan? Olen 100% varma että jos samanlainen seuranta saadaan alkoholille niin osa tulee jatkossa vain katsomaan kellosta että "jaa, voin lähteä ajelemaan". Alkometriin puhaltelu ei ole trendikästä, mutta katsohan jos saman saa suoraan kellotauluun näkyviin ja voi siitä näyttää kavereille.
Ja tämä on mielestäni aikas vaarallinen ajatus, ku nuo ei mitenkään tarkkoja ole ja lähdetään pikku pöhnässä sitten rattiin ku kello sano et kaikki vielä sallituissa rajoissa. Saattaa jopa lisätä sitä "varmuutta" lähteä ajamaan ku kello sanoo OK, kuin ilman jättäisi lähtemättä ku mitään "varmuutta" asiasta ei ole. (sama on noilla omilla alkometreillä, että ne helpottaa valintaa lähteä rattiin alkoholin vaikutuksen alaisena ku mittari näyttää vielä OK, onneksi ei taida olla mitenkään suosittua kantaa taskussa mukana)
Tuollaista ominaisuutta ei ainakaan omasta mielestäni tarvitsisi tuoda kelloon…
No itseasiassa tuolla on yllättävän motivoiva vaikutus. Omassa kaveripiirissä noin kymmenen kaveria on aktivoinut minun lisäksi tuon aktiivisuuden jakamisen ja se on tuonut tietynlaista kilpailuhenkisyyttä, kun kaveri kulutti kuntosalitreenissä näin ja näin monta kaloria tai kävi polkemassa 50km pyörälenkin vielä sunnuntai-iltana kiilaten koko porukan kärkeen viikon kilometreissä.
No juurikin tämä.
Jos tekniikka sallii niin kyllähän tuo voisi alkoholia seurata ja näyttää vaikka 24h jälkeen sen lukeman. Eli kuinka tuiterissa olit illalla/yöllä/aamulla. Jos se kuitenkin näytetään reaaliajassa niin aivan sata varmasti joku sitä käyttää ajokunnon arviointiin, vaikka kuinka sovellus varoittelisi ettei näin saa tehdä. Eihän Teslakaan ole itsestään ajava, mutta porukka virittelee rattiin valekäsiä yms. jotta voivat huijata ja leikkiä hengellään. Koska voi.
Riippuu ihan kuinka tarkaksi tämä saadaan toteutettua ja varmasti tulevaisuudessa onnistuu. Kyllähän joku verensokeripitoisuuskin pitää tarkkaan saada määriteltyä ja sellainenkin varmasti tulee kelloihin lähivuosina. Ei se poliisinkaan puhallusalkometri absoluuttinen ole, mutta siitä on tehty virallinen työkalu rattijuoppojen seulontaan. Näkisin tämän verestä mittaavan optisen alkometrin potentiaalisesti tarkempana vaihtoehtona. Mielestäni varsin asiallinen ominaisuus tämäkin, jos voidaan tulevaisuudessa välttää alkoholinvaikutuksen alla ajaminen.
Offtopicin puolelle lipsuu mutta itseä taas ei voisi vähempää kiinnostaa nuo eikä vaikuta omaan aktiivisuuten mitenkään mitä joku härveli mittaa. Jos pystyisi niin ottaisin omasta kellosta täysin turhan askelmittarin pois päältä.
Onhan noita rannekkeita kun optisesti mittaavat saatavilla nytkin.
Tossa vuodelta 2013 paperia aiheesta
data-unfurl="true" data-result-id="182092" data-url="https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24110216/" data-host="pubmed.ncbi.nlm.nih.gov" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Noninvasive monitoring of blood pressure using optical Ballistocardiography and Photoplethysmograph approaches – PubMed
data-onerror="hide-parent"/>
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Onhan noita rannekkeita kun optisesti mittaavat saatavilla nytkin.
Tossa vuodelta 2013 paperia aiheesta
data-unfurl="true" data-result-id="182092" data-url="https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24110216/" data-host="pubmed.ncbi.nlm.nih.gov" data-pending="false">
class="link link--external fauxBlockLink-blockLink"
target="_blank"
rel="nofollow noopener"
data-proxy-href="">
Noninvasive monitoring of blood pressure using optical Ballistocardiography and Photoplethysmograph approaches – PubMed
data-onerror="hide-parent"/>
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Happisaturaatiothan otetaan oletuksena sormesta, tuskin se iho hirvittävästi ohuempi siitä on kuin ranteesta missä suonet kulkee pinnassa
Viimeksi kun anatomiaa luin kynnenkin alla on ihoa, vaikkei se toki yhtä paksua olekaan kuin muussa sormessa kun on sen kynnen peitossa jatkuvasti, eikä verisuonet ole suinkaan heti kynttä vasten.
Niitä on toki olemassa nykyään reflektiivisiäkin, millä se saadaan mitattua samasta suunnasta kuin missä valonlähde on, mutta ne on epätarkempia ja kalliimpia, eikä niillä tietääkseni ole mitään oikeaa etua verrattuna noihin perinteisempiin malleihin.
juuri noin, ilmaisin itseäni hiukan huonosti.
Kommentoi uutista tai artikkelia foorumilla (Kommentointi sivuston puolella toistakseksi pois käytöstä)
Lähetä palautetta / raportoi kirjoitusvirheestä