Hyvällä prosentilla oikeaan osuvan analyytikon mukaan Apple olisi valinnut Samsungin sekä näytön että sen ohjainpiirin toimittajaksi.

Taittuvanäyttöiset puhelimet saapuivat markkinoille vuonna 2019, mutta korkeat hinnat ja puhelinten ongelmat ovat hillinneet suuremman innostuksen syntymistä. Taittuvanäyttöisiä puhelimia on käytännössä markkinoilla kolmelta valmistajalta, mutta vuonna 2023 harvalukuiseen joukkoon odotetaan myös Applea.

MacRumors on päässyt näkemään Appleen erikoistuneen ja hyvällä prosentilla oikeaan osuvan analyytikon Ming-Chi Kuon julkaiseman tiedotteen sijoittajille. Tiedotteen mukaan KGI Securities pitää todennäköisenä, että Apple tulisi julkaisemaan taittuvanäyttöisen iPhonen 8-tuumaisella QHD+-luokan OLED-paneelilla 2023. Analyytikko uskoo Applen toimittavan jopa 15 – 20 miljoonaa taittuvanäyttöistä puhelinta vuoden 2023 aikana.

Kuon mukaan Applen taittuvan näytön takaa löytyisi Samsung, joka olisi paitsi itse OLED-paneelien, myös näytön ohjainpiirin toimittaja. Applen ennustetaan kuitenkin valitsevan näyttönsä kosketuksen tunnistukseen TPK:n hopeananolankoihin perustuvan teknologian Samsungin Y-Octa-teknologian sijasta. Yhtiö käyttää TPK:n kosketuksen tunnistusteknologiaa jo HomePod-laitteissaan.

KGI Securitiesin arvion mukaan vaikka taittuvanäyttöiset puhelimet ovat tällä hetkellä suunniteltu yhdistämään vain taulutietokoneen ominaisuuksia puhelimiin, tulisivat ne lähitulevaisuudessa nousemaan merkittävään asemaan high-end luokan markkinoilla. Analyytikkoyhtiö uskoo taittuvanäyttöisten laitteiden tulevan hämärtämään puhelinten, taulutietokoneiden ja kannettavien eroja ja Applen asiantuntemuksen kaikista kolmesta kategoriasta asettavan sen hyvään asemaan kilpailijoihinsa nähden.

Lähde: MacRumors

This site uses XenWord.
;