Taiwanilaisten teollisuuslähteiden mukaan Apple saattaa ottaa microLED-näyttötekniikan käyttöön jo ensi vuonna.

Nikkei-julkaisun haastattelemien teollisuuslähteiden mukaan Apple aikoo ottaa älykelloissaan käyttöön edistyneen microLED-näyttötekniikan mahdollisesti jo ensi vuoden aikana.

Nikkein teollisuuslähteen mukaan microLED-tekniikan käyttäminen älypuhelinnäytöissä on toistaiseksi epätodennäköistä, mutta sen sijaan toisen lähteen mukaan Apple aikoo hyödyntää sitä ensimmäisenä puettavissa laitteissa. MicroLED-näytöllä varustettu kello saatetaan nähdä jopa vielä ensi vuoden aikana. Tällä hetkellä Apple käyttää älykelloissaan LG:n valmistamia OLED-paneeleita.

Pidemmällä tähtäimellä Applen tavoitteena on saavuttaa riippumattomuus ulkopuolisista näyttötoimittajista oman näyttötekniikan avulla. Näyttöjen valmistaminen microLED-tekniikalla on kuitenkin toistaiseksi haastavaa. Toistaiseksi tekniikan valmistuskustannusten kerrotaan olevan korkeita ja saantien heikkoja.

Applen on tiedetty tekevän tutkimus- ja kehitystyötä microLED-tekniikan parissa jo muutaman vuoden ajan Taiwanin Taoyuanissa Qualcommilta ostetussa laitoksessa. Apple hankki itselleen micro-LED-tekniikkaa kehittäneen LuxVue-yrityksen jo vuonna 2014. Myös taiwanilaisten Taiwan Semiconductor Manufacturingin, Epistarin, Innoluxin ja AU Optronicsin huhutaan avustaneen Applea tekniikan kanssa.

OLED-näyttötekniikan tavoin microLED-tekniikka tarjoaa äärettömän kontrastisuhteen ja sillä voidaan toteuttaa kaarevia näyttöpaneeleita. Toisin kuin OLED-paneelit, microLED-näytöt koostuvat yksittäisistä mikroskooppisen pienistä galliumnitridi-LED-elementeistä. MicroLED-tekniikan kerrotaankin kykenevän suurempaan kirkkauteen kuin OLED-näytöt sekä kuluttavan vähemmän virtaa.

Lähde: Nikkei

This site uses XenWord.
;