Worldwide Developer Conference on perinteisesti pääasiassa ohjelmistopuoleen painottuva tapahtuma, mutta esimerkiksi viime vuonna yhtiö kertoi siirtyvänsä Mac-tietokoneissa sen itse kehittämään Arm-järjestelmäpiiriin.

Apple on julkaissut tänään kutsun yleisen kutsun jokavuotiseen World Wide Developers Conference -tapahtumaansa. WWDC 2021 järjestetään 7.-11. kesäkuuta nykyisen pandemiatilanteen huomioiden täysin verkkototeutuksena. WWDC-tapahtumat pyörivät perinteisesti pääasiassa ohjelmistopuolen ympärillä eikä tämän vuoden odoteta tekevän siihen poikkeusta.

Applen odotetaan esittelevän tapahtumassa ainakin tämän vuoden käyttöjärjestelmäpäivityksiään: iOS- ja iPadOS 15, macOS 12, tvOS 15 ja watchOS 8. Käyttöjärjestelmien uudistukset ovat vielä pääosin hämärän peitossa, mutta huhuissa on mainittu muun muassa aiempaa laajemmasta mahdollisuudesta valita vakiosovellus eri tehtäviin iOS- ja iPadOS 15:ssa. Myös käyttöjärjestelmien widgettien odotetaan muuttuvan interaktiivisiksi uusissa versioissa.

Kuten viime vuonna nähtiin, vaikka tapahtuma keskittyy ohjelmistopuoleen, se ei sulje pois rautauutisten mahdollisuuksia. Apple vahvisti viime vuoden WWDC 2020:ssa pitkään velloneet huhut Arm-prosessoreista Mac-tietokoneisiin ja vaikka varsinaisia tuotejulkistuksia ei olekaan odotettavissa, saatetaan tänä vuonna kertoa ensimmäisiä tietoja yhtiön tulevista, entistä järeämmistä järjestelmäpiireistä. Mikäli Applen aikataulu pitää, se tulee korvaamaan viimeisenkin Intelin x86-prosessorin Mac-tietokoneista itse suunnittelemallaan Arm-järjestelmäpiirillä ensi vuoden aikana, joten sillä on selkeä tarve vähintään yhdelle ja miksei useammallekin järeämmälle Arm-järjestelmäpiirille.

Käyttöjärjestelmien ja mahdollisten rautapäivitysten lisäksi WWDC:ssä tullaan pitämään myös erilaisia työpajoja, opetustilaisuuksia ja teknistä opastusta Apple-kehittäjille. Yhtiö lupaa lisäksi tuoda käyttöön uusia tapoja, joilla kehittäjät pääsevät vuorovaikuttamaan sen insinöörien ja suunnittelijoiden kanssa. Ohjelmointia opiskeleville Apple järjestää puolestaan Swift Student Challenge -ohjelmointikilpailun, johon voit tutustua tarkemmin sen verkkosivuilla.

Lähde: WWDC 2021, Apple

This site uses XenWord.
;