ASRockin mallisto kattaa ainakin tässä vaiheessa vain Radeon RX 550-, RX 560-, RX 570- ja RX 580 -näytönohjaimet, eikä yhtiön portfolioon kuulu lainkaan Vega-näytönohjaimia.

Huhut, joiden mukaan ASRock laajentaisi toimintaansa näytönohjainmarkkinoille pitivät paikkaansa. Yhtiö on nyt julkaissut Phantom Gaming -brändin alle neljä Radeon RX 500 -sarjan näytönohjainta.

ASRockin Phantom Gaming -sarjaan kuuluu tällä hetkellä neljä mallia: X Radeon RX 580 8G OC, X Radeon RX 570 8G OC, Radeon RX 560 2G ja Radeon RX 550 2G. Kaikki neljä näytönohjainmallia tukevat kolmea eri toimintatilaa: Default, Silent ja OC. Kokosimme näytönohjainten oleellisimmat tekniset tiedot alta löytyvään taulukkoon. ASRock ei valitettavasti kerro verkkosivuillaan ovatko ilmoitetut kellotaajuudet perus- vai Boost-kellotaajuuksia.

Radeon RX 580 ja RX 570 jakavat saman piirilevyn ja jäähdytysratkaisun keskenään. Kumpikin on varustettu kaksituulettimisella jäähdyttimellä ja massiivisella alumiinirivastolla. Jäähdyttimen ydin on kuparia, josta lämpö leviää rivastolle alumiinisia jäähdytysputkia pitkin. ASRock mainostaa myös käyttävänsä erittäin korkealaatuista ”nano-lämpötahnaa”.

Näytönohjaimet on varustettu kolmella DisplayPort-liitännällä, yhdellä HDMI-liitännällä ja yhdellä kaksilinkkisellä DVI-D-liitännällä. Virransyötöstä on kummankin kohdalla vastuussa yksi 8-pinninen PCI Express -lisävirtaliitin.

Radeon RX 560 ja RX 550 jatkavat isoveljiensä asettamaa teemaa ja jakavat keskenään yhteisen jäähdytysratkaisun ja piirilevyn, huolimatta eri grafiikkapiireistä. Jäähdytysratkaisu rakentuu yhden tuulettimen ja pienikokoisen alumiinisiilin varaan. Tuuletin on isoveljiensä tavoin varustettu kaksoiskuulalaakeroinnilla, jonka luvataan pidentävän sen elinikää 30 – 40 %.

Phantom Gaming -sarjan edullisempi kaksikko on varustettu yhdellä DisplayPort-, yhdellä HDMI- ja yhdellä kaksilinkkisellä DVI-D-liittimellä. Näytönohjaimissa ei ole lisävirtaliittimiä, vaan ne saavat kaiken tarvitsemansa suoraan PCI Express -liittimen kautta.

Vaikka näytönohjaimia markkinoidaan vahvasti pelaajille, saattaa totuus olla ainakin ASRockin näkökulmasta toinen. VideoCardz-sivusto twiittasi näytönohjaimiin liittyvän dian, jonka se kertoo olevan ASRockin Phantom Gaming -sarjan esittelevästä diaesityksestä. Dian mukaan ASRock olisi asemoinut kaikki neljä näytönohjainta louhintatuotteiden kategoriaan.

Guru3D puolestaan nostaa ilmoille epäilyn, että kyse olisi yhteistyökuviosta ASRockin ja Colorfulin ja sen emoyrityksen Chaintechin välillä. Perusteluiksi esitetään muun muassa hyvin samankaltaiset tuuletinratkaisut Colorfulin GeForce-näytönohjainten ja ASRockin Phantom Gaming -näytönohjainten välillä. Todennäköisempi vaihtoehto on kuitenkin se, että ASRock käyttää Chaintechiä OEM-valmistajana näytönohjaimilleen, mikäli Guru3D:n ajatuksissa on lainkaan perää.

Lähde: ASRock

This site uses XenWord.
;