ATX12VO heittää hyvästit massiiviselle ATX-virtaliittimelle ja korvaa sen 10-pinnisellä, vain 12 voltin jännitteen tarjoavalla liittimellä.

Intel julkisti eilen uudet 10. sukupolven Core-työpöytäprosessorinsa ja sen myötä 400-sarjan piirisarjat LGA 1200 -emolevyille. ASRock nousi otsikoihin jo BFB-teknologiallaan, mutta Reddit-käyttäjä madn3ss795 löysi yhtiön valikoimasta myös muuta uutisoinnin arvoista.

ASRockin Z490 Phantom Gaming 4SR vaikuttaa ensisilmäyksellä täysin normaalilta emolevyltä, mutta sen virransyöttö poikkeaa valtavirrasta selvästi. Kyseessä on ensimmäinen ATX12VO-standardia käyttävä yleiseen myyntiin tuleva emolevy.

ATX12VO-standardi tukee nimensä mukaisesti vain 12 voltin jännitettä ja sen myötä emolevyn massiivinen ATX-liitin korvautuu 10-pinnisellä liittimellä. 3,3 ja 5 voltin jännitteet niitä tarvitseville laitteille muunnetaan virtalähteen sijasta vasta emolevyllä ja oletettavasti virransyötön alueelta löytyvät kaksi nelipinnistä liitäntää on tarkoitettu näiden laitteiden virtakaapeleille. Yhden 8-pinnisen 12 voltin lisävirtaliittimen, 10-pinnisen ATX12VO-liittimen ja kahden nelipinnisen virtaliittimen lisäksi emolevyltä löytyy vielä yksi 6-pinninen PCI Express -lisävirtaliitin, sekin 12 voltin virtaa syöttämässä.

Lähteet: ASRock, madn3ss795 @ Reddit

This site uses XenWord.
;