Asuksen ROG Strix RX 560 Evo on referenssiin nähden karsittu malli, mutta bonuksena se toimii ilman PCI Express -lisävirtaliitintä.

AMD julkaisi Radeon RX 500 -perheen näytönohjaimet viime keväänä. Viime vuonna julkaistujen Polaris-grafiikkapiirien uudistetut versiot eivät tarjonneet juuri yllätyksiä, vaan merkittävin muutos oli kenties täyden Polaris 21 -grafiikkapiirin käyttö RX 560 -mallissa, kun viime sukupolven vastaavan RX 460:n Polaris 11 -grafiikkapiirin yksiköistä oli kytketty osa pois käytöstä.

Asus on nyt julkaissut mielenkiintoisen lisän omaan Radeon-mallistoonsa ROG Strix RX 560 Evon muodossa. Normaalista RX 560:sta poiketen Evo-mallissa on käytössä vain 896 Stream-prosessoria, eli grafiikkapiirin 16 CU:sta on poistettu kaksi käytöstä samaan tapaan kuin RX 460:ssa ja vain Kiinan markkinoille julkaistussa RX 560D:ssä.

Referenssimallia heikommaksi jätetyt ominaisuudet eivät rajoitu vain stream-prosessoreihin, vaan se pätee myös vakiokellotaajuuteen ja muistinopeuteen. RX 560 Evon peruskellotaajuus on 1149 MHz, kun referenssissä se on 1175 MHz (Boost 1275 MHz). Erillisissä Gaming- ja OC-tiloissa grafiikkapiirin kellotaajuus nousee 1187 ja 1197 MHz:iin. Asus ei kerro näytönohjaimensa Boost-kellotaajuuksia. GDDR5-muistia RX 560 Evossa on 4 Gt, kuten normaalistikin, mutta referenssin 7 Gbps:n sijasta ne toimivat vain 6 Gbps:n nopeudella.

Asuksen ROG Strix RX 560 Evon kohdalla tehdyt uhraukset kuulostavat ainakin allekirjoittaneen korvaan varsin korkeilta, ottaen huomioon että ainut niistä saatu selkeä hyöty on TDP:n lasku tasolle, joka ei vaadi PCI Express -lisävirtaliitintä.

Lähteet: TechPowerUp, Asus

This site uses XenWord.
;