Asuksen ROG Mothership on liki viiden kilon painoineen kannettava lähinnä nimellisesti ja toimii pikemminkin siirrettävänä All-in-One-tietokoneena.

Asus on esitellyt CES 2019 -messupaketissaan mielenkiintoisen uuden kannettavan tietokoneen, tai oikeastaan pitäisi kai puhua siirrettävästä AiO-tietokoneesta. ROG Mothership -nimen saanut tietokone kääntää ajatuksen tehokannettavasta päälaelleen.

Asuksen ROG Mothership on järeä pelitietokone huolimatta verrattain pienestä koostaan. Tietokonetta suunnitellessaan Asuksen insinöörit ovat lainanneet sivuja hybridikannettavien suunnitteluoppaasta ja sijoittanut varsinaisen tietokoneen näppäimistön sijasta näytön taakse. Näytön takaa löytyy lisäksi Microsoftion Surface-tietokoneista tutuksi tullut tuki, joka pitää koko komeuden pystyssä.

Mothershipin näppäimistö taittuu oletuksena eteen ja jää kallistettuun asentoon. Näppäimistön voi kuitenkin irrottaa ja käyttää joko langallisena USB Type-C -kaapelilla tai täysin langattomana. Aura Sync -valaistus toimii kuitenkin vain langallisena. Langattomana näppäimistön taustan voi taittaa kaksin kerroin tilan säästämiseksi. Tietokoneen touchpad on sijoitettu näppäimistön oikealle puolen ja toimii samalla numpadina.

Tietokoneen AHVA-näyttö on 17,3-tuumainen ja tarjoaa FullHD-resoluution, 144 hertsin virkistystaajuuden, G-Sync-tuen ja 3 millisekunnin vasteajan. Tietokoneen sydämenä sykkii Intelin 6-ytiminen Core i9-8950HK -prosessori, jonka tukena on maksimissaan 64 Gt DDR4-muistia ja kolme NVMe-väyläistä SSD-asemaa. Näytönohjaimeksi on valittu NVIDIAn juuri julkaisema GeForce RTX 2080, mutta sen kellotaajuuksia ei ole toistaiseksi paljastettu.

ROG Mothership on varustettu verrattain kattavalla liitinvalikoimalla: Kaksi USB 3.1 Gen 2 Type-C -liitäntää, joista toisessa Thunderbolt 3- ja toisessa VirtualLink-tuki, kolme USB 3.1 Gen2 Type-A -liitäntää, yksi USB 3.1 Gen 1 Type-A -liitäntä, joka toimii samalla USB-laturina, HDMI-liitäntä, 3,5 mm:n kuuloke- ja mikrofoniliitäntä sekä erillinen 3,5 mm:n mikrofoniliitäntä, 2,5 gigabitin verkkoliitin ja SD-kortinlukija. Langallisen verkkoyhteyden lisäksi tarjolla on langaton Intel Wi-Fi 6 AX200 -verkko-ohjain 802.11ax) Bluetooth 5.0 -tuella. Tietokoneeseen on lisäksi upotettu neljä kaiutinta, 1080p30-webbikamera Windows Hello -kasvojentunnistuksella sekä mikrofoni.

Koko komeudella on kokoa 410 x 320 x 29,9 millimetriä ja painoa noin 4,7 kg. Akun koosta ei ole tällä hetkellä tietoa, mutta akun varassa tietokone tuskin toimii kauan ottaen huomioon mukaan kuuluvat kaksi erillistä 280 watin virtalähdettä.

Asus ROG Mothership julkaistaan vuoden toisen neljänneksen aikana, jolloin paljastuu samalla sen hintataso.

Lähde: Asus

This site uses XenWord.
;