Vuotokuvien perusteella seuraavan sukupolven iPhonessa on suurikokoinen kamerakyhmy.

Luotettavista renderöintivuodoistaan tunnetuksi tullut OnLeaks (Steve Hemmerstoffer) on julkassut yhdessä intialaisen Digit.in-sivuston kanssa ensimmäiset hyvin aikaiset renderöinnit tulevan sukupolven iPhonesta. Vuodon paikkaansapitävyyden on myös vahvistanut Twitterissä toinen vuotaja Ice Universe. Vuoto on poikkeuksellisen aikainen, sillä seuraavan sukupolven iPhonet julkaistaan oletettavasti vasta ensi syksynä.

Hemmerstoffer ja Digit.in painottaa, että renderöinnit perustuvat aikaiseen EVT-vaiheen (Engineering Validation Test) laiteversioon, johon saattaa tulla vielä muutoksia ennen lopullista myyntiversiota. Puhelimen etupuolella Applen huhutaan pysyttelevän nykyisessä designissa jopa vielä kahden tulevan sukupolven ajan.

Kuvissa esiintyy toistaiseksi vain puhelimen takakuori, jossa huomio kiinnittyy erittäin suurikokoiseen neliskulmaiseen kamerakohoumaan. Kohoumassa on kolme kolmiomuodostelmaan aseteltua kameraa, neljän LED-valon salama sekä ilmeisesti lasertarkennuksen sensori. Joidenkin huhujen mukaan yksi kameroista olisi tänä vuonna puhelimissa yleistyvä 3D TOF -sensori (Time Of Flight).

OnLeaksin tietojen mukaan tuleva vuoden 2019 iPhone-mallisto koostuu viime vuoden tapaan jälleen kolmesta mallista. Valistuneen arvauksen mukaan kolmoiskamera tullaan näkemään vain kalliimmissa iPhone-malleissa.

Lähteet: Digit.in, Twitter

PÄIVITYS 16.1.2019: OnLeaks on julkaissut Compareraja-sivuston kanssa renderöinnit myös toisesta EVT-prototyyppivaiheessa olevasta iPhone-versiosta. Kuvissa näkyy myös puhelimen etupuoli ja aiempaa pienikokoisempi näyttölovi. Takana kolmoiskameran toteutus on huomattavasti hillitympi kuin ensimmäisessä vuotaneessa prototyypissä. Toistaiseksi ei ole tiedossa päätyvätkö molemmat, toinen tai ei kumpikaan prototyyppimalleista lopulliseksi tuotantomalliksi.

Lähde: Compareraja

This site uses XenWord.
;