Intelin X299-piirisarjaan perustuvat emolevyt tukevat oletuksena kaikkia Core X -sarjan prosessoreita, mutta Asus on päättänyt tiputtaa lippulaivaemolevystään tuen sarjaan kuuluvilta Core i5-7640X- ja i7-7740X -prosessoreilta.

Intel esitteli Basin Falls -alustan eli X299-piirisarjaan perustuvat emolevyt ja Core X -sarjan prosesorit Computex -messujen yhteydessä. Parhaillaan käynnissä olevilla E3-messuilla yhtiö kertoi puolestaan prosessoreiden tarkemmasta julkaisuaikataulusta.

Basin Falls -alusta on ehtinyt kerätä jo rutkasti kritiikkiä muun muassa sekavuutensa vuoksi. Emolevyjen ominaisuudet ovat sidonnaisia siihen asennettuun prosessoriin. Kaby Lake-X -prosessorit (Core i5-7640X, i7-7740X) on varustettu kahdella muistikanavalla ja 16 PCI Express -linjalla ja Skylake-X-prosessorit neljällä muistikanavalla ja mallista riippuen 28 (Core i7-7800X, i7-7820X) tai 44 (Core i9 -mallit) PCI Express -linjalla.

Vaikka Basin Falls -alusta on suunniteltu tukemaan kaikkia LGA 2066 -kantaisia Core X -sarjan prosessoreita, Asus on päättänyt, ettei se aio noudattaa tätä sääntöä kaikilla emolevyillään. Yhtiön X299-lippulaivaemolevy, ROG Rampage VI Extreme, ei tule tukemaan Core i5-7640X- tai i7-7740X -prosessoreita lainkaan.

Toistaiseksi Asuksen Rampage VI Extreme on ainut esitelty emolevy, jossa valmistaja on päättänyt rajoittaa prosessorituen vain osaan Core X -sarjasta. On kuitenkin liian aikaista sanoa, että se olisi poikkeus, joka vahvistaa säännön, sillä monet emolevyvalmistajat eivät ole vielä esitelleet tai listanneet kaikkia X299-emolevyjään verkkosivuilleen.

This site uses XenWord.
;