Prime Utopia -konseptiemolevy on varustettu muun muassa integroidulla nestejäähdytyksellä, 7" OLED -kosketusnäyttöpaneelilla ja modulaarisella I/O-paneelilla.

Asus on esitellyt Computex-messuilla tuttuun tapaan pitkän liudan uusia tuotteita. Mielenkiintoisimmasta päästä uutuuksista lienevät kaksinäyttöiset kannettavat ja Prime Utopia -konseptiemolevy.

Prime Utopia on Asuksen näkemys tulevaisuuden emolevystä. Emolevyssä on siirretty PCI Express -liitännät sen takapuolelle, jolloin etupuolelle jää enemmän tilaa esimerkiksi M.2-liittimille ja muille lisälaitteille. Etupuolelle sopii myös 7-tuumainen OLED-kosketusnäyttöpaneeli, jonka voi tosin myös sijoittaa vaikka pöydälle. Paneelilla voidaan hallita monia emolevyn asetuksista, tarkkailla lämpötiloja ja niin edelleen.

Takapuolelle sijoitetut PCI Express -liittimet mahdollistavat myös paremman lämmöhallinnan. Prosessori ja M.2 -liittimet saavat viileämpää ilmaa, kun näytönohjainten tuottama lämpö pusketaan ulos kotelosta emolevyn toisella puolen. Emolevyyn kuuluu lisäksi integroitu nestejäähdytysjärjestelmä prosessorille ja ainakin allekirjoittaneen näkemyksen mukaan kenties kaikkein mielenkiintoisin uutuus: modulaarinen I/O-paneeli. Asuksen mukaan Prime Utopia -konseptiemolevyllä jokainen käyttäjä voi itse päättää, mitä liittimiä haluaa emolevyn I/O-paneeliin lisäämällä ja poistamalla sieltä modulaarisia liittimiä.

Kaksinäyttöiset kannettavat eivät ole varsinaisesti uusi asia, mutta Asuksen uudet ZenBook Duo ja ZenBook Pro Duo vievät konseptin astetta pidemmälle. Viime vuoden uutuus ZenBookeissa oli touchpadiin integroitu näyttö. Nyt kannettavissa on vedetty näppäimistö kiinni etulaitaan, vierellään numpadinakin toimiva touchpad-hiiri kahdella fyysisellä painikkeella mutta ilman viime sukupolven näyttöä. Sen sijasta Asus on täyttänyt koko päänäytön ja näppäimistön väliin jäävän tilan erittäin leveällä näytöllä.

ZenBook Pro Duo on varustettu 15,6-tuumaisella 4K-resoluution OLED HDR -kosketusnäytöllä ja 3840×1100-resoluution ScreenPad Plus -kosketusnäytöllä. Kannettavan sisään on saatu mahdutettua myös suorituskykyistä rautaa, sillä sen voi konfiguroida parhaimmillaan 9. sukupolven Core-prosessorilla, 32 Gt:n muistilla, GeForce RTX 2060 -näytönohjaimella ja teratavulla NVMe SSD -tallennustilaa. Kannettava tukee myös Wi-Fi 6 -teknologiaa ja Thunderbolt 3:a.

Pienempi kaksikosta eli ZenBook Duo on varustettu 14-tuumaisella FullHD NanoEdge -näytöllä ja ”FHD ScreenPad Plus” -kosketusnäytöllä. Asus ei erikseen maininnut FHD ScreenPad Plussan resoluutiota, mutta samalla kuvasuhteella isoveljensä kanssa sen pitäisi olla 1920×550. ZenBook Duoon voi konfiguroida parhaimmillaan tarkemmin määrittelemättömän Core i7 -prosessorin ja GeForce MX250 -näytönohjaimen.

Lähde: Asus

This site uses XenWord.
;