Arm on esitellyt Computex-hälinän taustalla uuden Arm-prosessoriytimen ja Mali-grafiikkaohjaimen. Uusi Mali-grafiikkaohjain on saanut nimekseen Mali-G77.

Siinä missä Cortex-A77 perustui vahvasti A76:een, perustuu Mali-G77 edeltäjänsä ja Bifrost-arkkitehtuurin sijasta täysin uuteen Valhall-arkkitehtuuriin. G77 hyödyntää superskalaaria arkkitehtuuria yksinkertaistetulla käskykannalla ja muistuttaa monin tavoin muiden valmistajien moderneja arkkitehtuureja.

Mali-G77:n yksi ”ydin” on varustettu kahdella klusterilla, joissa kussakin on yksi 16 FMA-yksikön levyinen suoritusyksikkö. Tällä ratkaisulla on saatu mahdutettua raakaa laskuvoimaa 33 % G76:tta enemmän samaan tilaan. Teksturointipuolen luvataan puskevan ulos tekseleitä kaksinkertaisella vauhdilla edeltäjään nähden. Koko paketin kerrotaan saavuttavan samoilla kellotaajuuksilla ja prosessilla 24 – 39 % paremman suorituskyvyn kuin Mali-G76 graafisissa tehtävissä ja peräti 60 % koneoppimiseen liittyvissä tehtävissä. Uuden grafiikkaohjaimen kerrotaan olevan myös 30 % aiempaa energiatehokkaampi.

Syvällisempää tietoa uudesta arkkitehtuurista on saatavilla esimerkiksi AnandTechin artikkelista.

Lähde: Arm