Tähän mennessä Ryzen-prosessoreita on nähty vain työpöytätietokoneissa eikä mobiiliversioita pitäisi AMD:n mukaan olla tulossa ennen kolmannen vuosineljänneksen loppupuolta.

AMD kertoi Financial Analyst Day 2017 -tapahtumassaan yhtiön julkaisevan ensimmäiset Ryzen-prosessorit kannettaville tietokoneille vuoden kolmannen neljänneksen loppupuolella. Asus on kuitenkin ehtinyt jo esittelemään ensimmäistä Ryzen-kannettavaa Computex-messuilla.

Päivitys: Korjattu tekstiä Asuksen julkaisemien tietojen perusteella

Computex-messuilla esitelty Asuksen ROG Strix GL702ZC -kannettava kätkee sisälleen Ryzen 7 1700 -prosessorin, mutta saataville on tulossa myös kevyemmät mallit Ryzen 5 1600- ja vielä julkaisemattomalla Ryzen 3 1200 -prosessorilla. Prosessorit ovat työpöytämalleja ja Asus kutsuukin GL702ZC:tä työpöytätietokoneeksi kannettavan kuorissa.

Esillä olleen GL702ZC-mallin näytönohjaimena toimii Radeon RX 580 4 Gt, mutta saataville tulee myös 8 Gt:n versio. Näytönohjain toimii Radeon Settings -ohjelmasta otetun kuvan perusteella hieman työpöytäversiota alemmilla kellotaajuuksilla.

Kannettavan 17,3-tuumaisen IPS-näytön resoluutio on mallista riippuen 4K UHD tai 1080p. 4K UHD -näyttö tukee maksimissaan 60 hertsin ja 1080p-mallit 75 tai 120 hertsin virkistystaajuuksia, jonka lisäksi kaikki kolme tukevat AMD:n FreeSync-teknologiaa.

GL702ZC tukee maksimissaan 32 gigatavua DDR4-2400-muistia ja tallennustilana toimii maksimissaan 512 Gt:n NVMe SSD -asema. Kannettavassa on myös 2,5-tuumainen lisälaitepaikka vapaana toiselle SSD-asemalle tai perinteiselle kiintolevylle. Liitinpuolella on tarjolla yksi USB Type-C ja kolme USB Type-A -liitäntää, verkkoliitin, yhdistetty kuuloke/mikrofoniliitin sekä HDMI- ja DisplayPort-liittimet.

Kannettava on noin 33 mm paksu ja painaa noin 3 kg. Kannettava tulee myyntiin tämän kesän aikana ja sen hinnoittelusta kerrotaan myöhemmin.

Lähde: Asus, Lowyat

This site uses XenWord.
;