Asuksen omaan suunnitteluun perustuvat GTX 1080 Ti -mallit vaikuttavat kaikin puolin valmiilta kauppojen hyllyille, mutta EVGA ei ole vielä lyönyt lukkoon mallistonsa lopullisia kellotaajuuksia.

NVIDIA julkaisi kauan odotetun GP102-grafiikkapiiriin perustuvan GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimen kuun vaihteessa. Myyntiin näytönohjaimet saapuivat viikkoa myöhemmin, mutta aluksi saatavuus rajoitettiin NVIDIAn suunnittelemaan Founders Edition -malliin.

Näytönohjainvalmistajien omaan suunnitteluun perustuvista GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimista on ehditty jo näkemään lukuisia kiusoittelukuvia ja nyt ensimmäiset valmistajat ovat saaneet tuotoksensa julki myös virallisesti. Kovinta kiirettä julkaisun suhteen on pitänyt Asus, joka julkaisi kolmen omaan suunnitteluun perustuvan mallinsa kaikki oleelliset tiedot.

Asuksen GeForce GTX 1080 Ti -valikoimasta tulee löytymään kaksi Strix-mallia: ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti ja tehtaalla ylikellotettu ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC edition. Strix-mallit on varustettu tuttuun tapaan erillisillä Gaming- ja OC-kellotaajuusprofiileilla. Strix-malliston rinnalle julkaistiin myös edullisempi Asus Turbo GeForce GTX 1080 Ti. Kokosimme näytönohjainten oleellisimmat tiedot alla olevaan taulukkoon.

Asuksen Strix-mallit on varustettu uudella 2,5 korttipaikkaa vievällä, ulkoisesti DirectCU III:sta muistuttavalla coolerilla. Sen jäähdytysrivaston kerrotaan tarjoavan 40 % enemmän jäähdytyspinta-alaa kahden korttipaikan versioon verrattuna. Jäähdyttimen kuparisen lämmönlevittäjän kerrotaan olevan selvästi kilpailijoiden vastaavia tasaisempi ja tarjoavan sitä kautta kaksinkertaista kontaktipinta-alaa itse grafiikkapiiriin. TechPowerUpin arvostelusta käy ilmi, että toisin kuin DirectCU-malleissa uuden coolerin lämpöputket eivät ole suorassa kontaktissa grafiikkapiiriin.

Turbo-mallin cooleri noudattaa aiempia saman sarjan edustajia varsin yksinkertaistetulla ulkokuorellaan. Coolerista on kahden korttipaikan korkuinen ja se on varustettu yhdellä radiaalituulettimella. Asus käyttää radiaalituulettimessaan kaksoiskuulalaakerointia, jonka se kertoo kaksinkertaistavan tuulettimen eliniän liululaakerointiin verrattuna.

EVGA esitteli niin ikään kolme mallia, mutta se ei ole julkaisuissaan vielä yhtä pitkällä kuin Asus. Yhtiö ei ole esimerkiksi lyönyt vielä lukkoon yhdenkään mallin lopullisia kellotaajuuksia. EVGA:n GeForce GTX 1080 Ti -mallit kantavat lisänimiä SC Black Edition Gaming, SC2 Gaming ja FTW3 Gaming.

EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC Black Edition Gaming ja SC2 Gaming on kumpikin varustettu kaksituulettimisellaa iCX Technology -coolerilla. Niiden virransyöttö on 7+1-vaiheinen ja lisävirtaliittimiksi on valittu yksi 6- ja yksi 8-pinninen PCI Express -lisävirtaliitin. GTX 1080 Ti FTW3 Gaming -mallin iCX Technology -cooleri on varustettu puolestaan kolmella tuulettimella ja piirilevyltä löytyy 10+2-vaiheinen virransyöttö jota syötetään kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä.

This site uses XenWord.
;