Asus ilmoittautui vapaaehtoiseksi ottamaan Intelin NUC-tietokoneet hoitaakseen pian sen jälkeen, kun Intel oli kertonut lopettavansa niiden valmistuksen.

Intel ilmoitti heinäkuussa lopettavansa NUC-tietokoneiden valmistuksen. Pian sen jälkeen Next Unit of Computing -tietokoneiden fanien pelastajaksi saapui Asus, joka lupasi ottaa Intelin NUC-bisnekset hoitaakseen.

Syyskuun käynnistyttyä lupaus kävi myös toteen ja NUC-tietokoneet ovat nyt virallisesti Asuksen tuotteita. Valikoima on jaettu kolmeen luokkaan, NUC Essential, Pro ja Extreme, ja ne ovat tuttuja Intelin valikoimista. Tarjonta lähtee edellissukupolven NUC 11 Essential Kitistä 11. sukupolven prosessorilla, jatkuu NUC 12 -perheen Pro, Extreme ja Extreme Compute Element -paketteihin 12. sukupolven prosessoreilla ja huipentuu NUC 13 -perheen Pro, Pro Mini PC ja Extreme -malleihin.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Tom’s Hardwaren raportin mukaan NUC nimenä on edelleen Intelin omaisuutta, eikä Asuksen lisenssi olisi luonteeltaan yksinoikeudellinen. Käytännössä se avaa siis mahdollisuuden myös muiden valmistajien NUC-brändätyille tietokoneille.

Lähteet: Asus @ X, Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;