Zenfone 5 -puhelimet noudattavat tuoreimpia trendejä liki koko puhelimen etupuolen täyttävine näyttöineen ja näytön yläosaan sijoitetun sensoriloven kera.

Asus on julkaissut MWC 2018-messuilla uudet Zenfone 5- ja 5Z -puhelimet. Puhelimet ovat yhdestä puusta veistetyt ja niiden erot rajoittuvat järjestelmäpiiriin, muistiin ja tallennustilaan.

Zenfone 5:n ja 5Z:n 6,2-tuumaisen IPS-näytön kuvasuhde on hieman erikoisempi 19:9, jonka myötä resoluutioksi muodostuu 2284×1080. Näyttö kattaa 90 % puhelimen etupuolesta ja siinä on Essential Phonesta ja iPhone X:stä lähteneen trendin mukaisesti lovi etukameraa, kaiutinta ja sensoreita varten.

Zenfone 5:ssä on käytössä Qualcommin Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 tai 6 Gt muistia ja 64 Gt eMCP-tallennustilaa. 5Z:ssä mennään lippulaivaluokkaan Snapdragon 845 -järjestelmäpiirin ja parhaimmillaan 8 Gt:n muistin ja 256 Gt:n UFS 2.1 -tallennustilan myötä. Tallennustilaa voidaan kummankin kohdalla laajentaa microSD-kortilla.

5:n ja 5Z:n takaa löytyy vasempaan yläkulmaan sijoitettu kaksoiskameraratkaisu, joka on toteutettu Sonyn 12 megapikselin IMX363 -sensoria käyttävällä f/1.8-aukkosuhteen pääkameralla ja tuntematonta sensoria hyödyntävällä 120 asteen laajakulmakameralla. Pääkamera kykenee 4K UHD -videotallennukseen 60 FPS:n nopeudella. Lisäksi takapuolelta löytyy yläkolmanneksen keskelle sijoitettu sormenjälkilukija. Puhelimen selfiekamera käyttää 8 megapikselin sensoria.

Kummankin mallin kohdalla akun kapasiteetti on 3300 mAh ja käyttöjärjestelmänä toimii ZenUI 5.0. Puhelimet tulevat saataville Meteor Silver- ja Midnight Blue -väreissä. Asus ei vielä paljastanut puhelinten julkaisuaikataulua tai hintaa pohjoismaissa.

This site uses XenWord.
;