Pääosin Asuksen mallisto sai osakseen rautapäivityksiä, mutta myös uusia malleja saapui yrityksen ROG Strix -pelikannettavien linjastoon.

Asus on tuttuun tapaan päivittänyt myös pelitietokonevalikoimaansa CES 2023 -messujen kunniaksi. Yrityksen julkistuksista löytyy niin vanhoja tuttuja nykypäivän raudalle päivitettynä kuin myös täysin uusia malleja.

ROG Strix -kannettavamallistoon Asus tuo vuodelle 2023 kaksi uutta kokovaihtoehtoa ja luopuu vanhemmista 15-tuumaisista ROG Strix Scar 15:stä ja ROG G15:stä. Niiden tilalle valmistaja esitteli uudet ROG Strix Scar 16:n ja G16:n, minkä lisäksi valikoimaa päivitetään uudella 18-tuumaisella ROG Strix Scar 18 -mallilla. ROG Strix Scar 17 ja G17 puolestaan pysyvät edelleen mukana mallistossa, mutta niidenkin rauta on ymmärrettävästi päivitetty.

ROG Strix Scar 16:n ja 18:n sisuksista löytyy maksimissan Intelin Core i9-13980HX -prosessori ja NVIDIAn RTX 4090 -näytönohjain. Strix G16 ja G18 -mallit puolestaan luottavat samoihin prosessorivalintoihin, mutta näytönohjainpuolelta tarjolla on maksimissaan RTX 4080. Strix Scar 17 ja G17 puolestaan tarjoavat AMD:n uusimman sukupolven Ryzen 9 -prosessorit paritettuna NVIDIA:n RTX 40 -sarjan näytönohjainten kanssa. Strix-mallien näytönohjainten TGP-arvona toimii maksimissaan 175 wattia.

ROG Zephyrus -mallistoakin on kokonaisuudessaan päivitetty uusilla osilla ja esimerkiksi G14 tulee saataville uusimmilla komponenteilla ja 165 hertsin virkistystaajuuteen yltävällä Mini LED -näytöllä. Suurimpana uudistuksena mallistossa toimii kuitenkin Zephyrus M16, jonka runko on päivitetty uusiksi lisäten mukaan pienemmistä Zephyruksista tutun AniMe Matrix -näytön. Zephyrus M16 tulee saataville maksimissaan Intelin Core i9-13900H -prosessorilla ja NVIDIA GeForce RTX 4090 -näytönohjaimella maksimissaan 145 watin TGP:llä.

ROG Flow X13 ja X16 -2-in-1-pelikannettavat puolestaan saivat osakseen tavanomaisen rautapäivityksen. X13 on jatkossa saatavilla Zen 4 -sukupolven Ryzen 9 -prosessoreilla ja ROG XG Mobile -näytönohjain tulee saataville RTX 40 -malliston kannettaviin tarkoitetulla grafiikkapiirillä. X16 puolestaan päivitettiin tarjoamaan maksimissaan Intel Core i9-13900H -prosessori ja RTX 40 -sarjan näytönohjain.

Pöytäkonerintamalle valmistajalta saapuu ROG G22CH -valmispelikone. Kyseessä on pienikokoinen tietokone vain 10 litran tilavuudella, mutta sisuksista löytyy kuitenkin integroitu virtalähde, Intelin Core i9-13900KF -prosessori sekä NVIDIAn RTX 40 -sarjan näytönohjain. Kotelo tulee saataville niin ilmajäähdytettynä mallina rei’itettyjen kylkipaneelien kera kuin myös nestejäähdytetyllä prosessorilla.

Valmiiden pelitietokoneiden ulkopuolelta Asuksen CES-julkistuksiin mahtuu myös uusi ROG Hyperion -kotelo, joka tarjoaa varsin näyttävän ulkonäön ja tilaa suuremmillekin komponenteille. Koteloon mahtuu maksimissaan 12 tuuman levyiset E-ATX-virtalähteet ja valmistajan mukaan suurimmatkin näytönohjaimet kuten Asuksen oma ROG Strix RTX 4090.

Asus ei ole julkistanut uutuustuotteidensa tarkempia myyntiintuloaikatauluja tai hintatietoja.

Lähteet: Asuksen lehdistötiedote, Asus (1), (2), (3), (4)

This site uses XenWord.
;