Kotimaisen Basemarkin uusi näytönohjaintesti on heti saatavilla Windowsille, Linuxille ja Androidille. Tuki Applen macOS- ja iOS-käyttöjärjestelmille ollaan lisäämässä mukaan myöhemmin.

Kotimainen testisovelluksiin erikoistunut Basemark on julkaissut uuden näytönohjaimen suorituskykyä mittaavan testin. Basemark GPU pyrkii tarjoamaan vertailukelpoisen testituloksen alustasta riippumatta.

Basemark GPU on luotu testaamaan näytönohjaimia keveistä mobiililaitteista aina järeisiin PC-tietokoneisiin asti. Testiohjelma hyödyntää yhtiön omaa Rocksolid-renderöintimoottoria. Testissä on kaksi eri laatuvaihtoehtoa: Medium ja High.

Medium-asetuksilla testi ajetaan 1920×1080-resoluutiolla käyttäen maksimissaan 2048×2048-resoluution tekstuureja ja gigatavun edestä muistia. Kuhunkin ruutuun käytetään maksimissaan noin 2000 draw call -komentoa ja ruudut rakentuvat noin 700 000 kolmiosta. High-asetuksella resoluutio nousee 3840×2160:ksi, tekstuuriresoluutio 4096×4096:ksi ja muistia kuluu enimmillään 4 gigatavua. Kuhunkin ruutuun käytetään maksimissaan noin 10 000 draw call -komentoa ja ruudut rakentuvat noin 2 miljoonasta kolmiosta.

Testiohjelma tukee tällä hetkellä Vulkan 1.0-, OpenGL 4.5- ja OpenGL ES 3.1 -rajapintoja ja myöhemmin luvassa on vielä tuet ainakin Metal- ja DirectX 12 -rajapinnoille. Useamman rajapinnan tukemisen lisäksi Basemark GPU on käytännössä alustariippumaton: Se on saatavilla Windows-, Linux- ja Android-versioina välittömästi ja myöhemmin saataville tulee vielä ainakin macOS- ja iOS-versiot.

Basemarkin uudesta testiohjelmasta on saatavilla kaksi versiota: ilmainen Free ja maksullinen Corporate. Ilmaisversiossa käyttäjä ei pääse näkemään testituloksensa yksityiskohtia eikä ajamaan vain tiettyjä testin osia yksinään. Lisäksi ilmaisversiosta uupuu testien automatisointi, testidatan vientimahdollisuus muihin ohjelmiin sekä mahdollisuus renderöidä suoraan tietty haluttu ruutu testistä. Ilmaisversio lähettää tulokset myös automaattisesti Basemarkin omaan Powerboard-tulostietokantaan ja vaatii siten toimivan nettiyhteyden.

Lähde: Basemark

This site uses XenWord.
;