Qualcomm valmistelee parhaillaan PC-markkinoille paitsi Snapdragon 850 -järjestelmäpiiriä, myös selvästi järeämpää Snapdragon 1000 -mallia. Huhujen mukaan toisin kuin älypuhelinten Snapdragon 845:stä viritelty SD850, SD1000 olisi alusta asti suunniteltu nimenomaan tietokonekäyttöön.
Snapdragon 1000 -järjestelmäpiiristä on toistaiseksi saatavilla vain hyvin vähän tietoa. WinFuture-sivuston lähteiden mukaan kannettaviin ja 2-in-1-laitteisiin suunnattu SD1000 olisi kuitenkin selvästi nykyisiä Snapdragoneita järeämpi ARM-prosessori ja se tulisi haastamaan mahdollisesti jopa Intelin kaikkein vähävirtaisimpia Core-U ja -Y-sarjojen prosessoreita. Lähteen mukaan prosessoriytimien TDP olisi 6,5 ja koko järjestelmäpiirin 12 wattia.
WinFuturen saamien tietojen mukaan Snapdragon 1000 -kehitysalustassa järjestelmäpiirin parina olisi maksimissaan 16 gigatavua LPDDR4X-muistia ja kaksi UFS 2.1 -väyläistä 128 gigatavun Flash-muistia. Järjestelmäpiirin kerrotaan lisäksi tukevan gigabitin WLANia ja käyttävän seuraavan sukupolven Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriin kehitettyä modeemia. SD855:n huhutaan olevan muutenkin ainakin selvästi nykyjärjestelmäpiirejä läheisempää sukua SD1000:n kanssa.
Järjestelmäpiirin paketoinnin koko on raportin mukaan noin 20 x 15 millimetriä, mutta itse järjestelmäpiirin pinta-alaa on mahdotonta arvioida pelkän paketoinnin koon perusteella. WinFuture huhuaa myös mahdollisuudesta prosessorikantaan asennettavasta SD1000-versiosta, mutta se jäänee testialustan luonnolliseksi, testaamista helpottavaksi ominaisuudeksi.
Lähde: WinFuture
Hyvä tästä ehdotinkin uutista sampsalle, odotan innolla.
Intel® Core™ i7-8550U Processor (8M Cache, up to 4.00 GHz) Product Specifications
Kova suoritus, jos kepittää tämän suorituskyvyssä.
Uutisessa puhutaan 6,5w suorittimesta ja 12w koko piiri. Tuo Intel on 15w ja up to 25w piiri.
Jos yhtään arvaillaan niin hinta varmaan vähän eri.
Tämä on aika mielenkiintoinen prosessori. Pitkään onkin odotellut, milloin tulee ensimmäinen puhtaasti tietokoneisiin suunniteltu Arm-piiri.
pöytäkone windows puhelimiin ja winukkaluurit uuteen nousuun.
Toivottavasti joku valmistaja tuo näitä pieniä kevyitä koneita tai tablet versioita myyntiin kun siellä on hyvä markkinarako kun tällä hetkellä ei löydy suorituskykyistä mallia vähän järkevämpään hintaan.
Vaikka puhelimeen tuleekin erillinen näyttö ja näppäimistö, ei se muutu taikaiskusta tehokoneeksi. Tuo edelleen on chrome tyylinen kone.
Ihan hyvä että kilpailua saadaan, niin ehkä tippuvat hinnat. Tosin epäilen vahvasti että emuloidulla x86 koodilla suorituskyky ei ole lähellekkään kilpailukykyistä.
Emuloidulta osin… ei lähelläkään, mutta luultavasti riittävän nopea natiiveille toimisto-ohjelmille, jollaiseen käyttöön näillä prossilla varustetut 2000+€ ultrakevyt kannettavat varmaan hankitaan!
Mun mielestä muutenkin pelleilyä linkittää Intelin kovin U-sarjan piiri verrokiksi. Qualcommin ensimmäinen tietokonekäyttöön suunniteltu ARM tuskin on mitenkään sairaan nopea, vaikka voikin olla silti ihan käyttökelpoinen. Olisi kyllä mielenkiintoista, että mitä Apple julkaisisi, jos se toteuttaisi kauan huhutun siirtymän ARM-prosessoreihin Maceissa.
Ei tule pärjäämään niin kauan kuin tehot eivät ole X86 tasolla ja softa kunnollista. Nykyisillä ARMille tehdyillä kevytversio softilla ei pitkälle pötkitä. Varsinkin kun ne puuttuvat ominaisuudet ovat yleensä juuri ne jotka vaativat sitä tehoa.
up to 25W, mutta säädettävissä 10W. Siinä tilassa reilu vertaaminen kulutuksen puolesta.
i7-8550U on kyllä kova kivi täytyy myöntää, varsinkin kun rutistaa ThrottleStopilla viimeisetkin mehut irti sillun kun tehoaa tarvitaan. Toki TDP kasvaa myös samalla hetkellisesti.
Toimisiko tuo Android tableteissa?
Luulis ainakin olevan yhteensopiva nykyisten androidien kanssa, kun ARM-pohjainen on :confused2:
Sittenhän mikään X86 emulointi ei luulisi olevan ongelma?
Tällaista olenkin odotellut. Vaikka Intel pitäneekin johtopaikkansa high-end-siruissa ja AMD ottaa isosti siivua multi-core-skenessä, on Qualcomm aina ollut suunnannäyttäjä mobiiliosastolla eikä edellä mainituilla ole ollut juurikaan asiaa markkinoille. On se jännä, ettei Intelkään valtavista resursseistaan huolimatta ole onnistunut vähävirtaisissa prosessoreissa ensinnäkään tuomaan mitään varsinaisesti toimivaa konseptia tai ottamaan nykyisellä paletillaan juuri minkäänlaista jalansijaa. Ilolla toivotan Qualcommin PC-markkinoille.
Mielenkiintoista tuo mahdollinen SD855 -piirin modeemin integraatio, kenties jo X24 modeemi, ehkä myös kaveriksi ensimmäinen x50 5G NR -modeemi? Kerralla yhteydet kuntoon.
Tämähän viritys on täys versio win10 eli kaikki pitäisi toimia normaalisti, eka versio taisi olla vain 32bittisille mutta nyt taitaa jo olla emulaatio 64bit.
Emulaatiosta vain kannattaa muistaa, että se on hyvinkin mutkikas prosessi, joten nopeus on tuskin edes neljäsosaa isäntäprosessorin suorituskyvystä natiivilla koodilla. Nyt jos tuo ei ole muutenkaan mikään raketti, jota se ei voi mitenkään olla (kun on 12W:n koko piiri), niin eipä juuri kannata sen emuloinnin nopeuteen luottaa, jotta on riittävän nopea, oikeassa käytössä.
Se tietysti pelastaa vähäsen, jos käyttiskutsut ym ajetaan natiivina koodina.
Se on sitten eriasia, jos softa on jotain (sekakoodia), joka käännetään ennen ajamista eri prossuille. Silloin ei voida edes puhua oikeastaan emulaatiosta.
Taitaapi olla reaaliaikainen binääri -> binääri kääntäjä, joka eka ajon yhteydessä tallettaa ARM-binäärin seuraavia ajokertoja varten. Tämän hetken 32-bitin x86-tuki on riittämätön, mutta jo ensi vuonna on tulossa myös 64-bitin ohjelmien tuki. Laiteajurit tulee toki laitevalmistajien silti julkaista. Saa nähdä mitkä oheislaitteet toimivat.
Pystyisköhän laittamaan tuommoisen Intelin u prossun puhelimeen.(olis meinaa aika tykki)
Tykkiys riippuu käyttöjännitteestä ja kelloista.
Jos säätää kovin "tykki" säädöille, niin voi tulla korvaan / käteen palovamma, kun prossu on vähäsen yli 100C. ja koko pulikka yhtä jäähyä, joka käy yli 90C.
Tällähetkällä prossu, kuin prossu pätee:
"Teho vaatii tehoa"
Puhelimessa prossun jatkuva teho ei voi olla montaakaan wattia, joten suorituskyky on selkeästi esim tablettia huonompi, jonka suorituskyky on taas sitä raskaampaa ja paremmalla jäähyllä varustettua läppäriä huonompi, jonka suorituskyky taas kusee, jos verrataan edes semikunnolliseen pöytäkoneeseen.
Onhan tuo tykki vaikka säästäisi 1-2w virrankulutuksen maksimiksi.
Tablettiin voisi jopa hyvin matalan tuulettimen toteuttaa.