Tuore vuoto asettaa Snapdragon 1000:n haastamaan paitsi edullisimmat Celeronit ja Pentiumit, myös vähävirtaisimmat Core-U- ja -Y-sarjojen mallit.

Qualcomm valmistelee parhaillaan PC-markkinoille paitsi Snapdragon 850 -järjestelmäpiiriä, myös selvästi järeämpää Snapdragon 1000 -mallia. Huhujen mukaan toisin kuin älypuhelinten Snapdragon 845:stä viritelty SD850, SD1000 olisi alusta asti suunniteltu nimenomaan tietokonekäyttöön.

Snapdragon 1000 -järjestelmäpiiristä on toistaiseksi saatavilla vain hyvin vähän tietoa. WinFuture-sivuston lähteiden mukaan kannettaviin ja 2-in-1-laitteisiin suunnattu SD1000 olisi kuitenkin selvästi nykyisiä Snapdragoneita järeämpi ARM-prosessori ja se tulisi haastamaan mahdollisesti jopa Intelin kaikkein vähävirtaisimpia Core-U ja -Y-sarjojen prosessoreita. Lähteen mukaan prosessoriytimien TDP olisi 6,5 ja koko järjestelmäpiirin 12 wattia.

WinFuturen saamien tietojen mukaan Snapdragon 1000 -kehitysalustassa järjestelmäpiirin parina olisi maksimissaan 16 gigatavua LPDDR4X-muistia ja kaksi UFS 2.1 -väyläistä 128 gigatavun Flash-muistia. Järjestelmäpiirin kerrotaan lisäksi tukevan gigabitin WLANia ja käyttävän seuraavan sukupolven Snapdragon 855 -järjestelmäpiiriin kehitettyä modeemia. SD855:n huhutaan olevan muutenkin ainakin selvästi nykyjärjestelmäpiirejä läheisempää sukua SD1000:n kanssa.

Järjestelmäpiirin paketoinnin koko on raportin mukaan noin 20 x 15 millimetriä, mutta itse järjestelmäpiirin pinta-alaa on mahdotonta arvioida pelkän paketoinnin koon perusteella. WinFuture huhuaa myös mahdollisuudesta prosessorikantaan asennettavasta SD1000-versiosta, mutta se jäänee testialustan luonnolliseksi, testaamista helpottavaksi ominaisuudeksi.

Lähde: WinFuture

This site uses XenWord.
;