China Labour Watch raportoi työntekijöiden oloista Foxconnin Zhengzhoun tehtaalla.

Voittoa tavoittelemattoman China Labor Watchin (CLW) tutkimusten mukaan Foxconn rikkoo Zhengzhoun tuotantolaitoksellaan useita Kiinan työlakeja pyrkiessään täyttämään Applen tuotantovaatimukset tänään julkaistaville uuden sukupolven iPhone-malleille. Asiasta uutisoi talous- ja tekniikkajulkaisu Bloomberg.

CLW:n raportin mukaan 50 % Foxconnin työvoimasta on tällä hetkellä väliaikaisia työntekijöitä, vaikka lain mukaan osuus saisi olla maksimissaan 10 %. Väliaikaisilla työntekijöillä ei ole samoja etuja kuin vakituisilla, kuten sairauslomia tai lomarahoja. Lisäksi Foxconnin väitetään kieltäytyneen tuotantobonusten maksamisesta, järjestäneen pakollisia palkattomia kokouksia yöaikaan, pakottaneen työntekijöitä ylitöihin (jopa yli 100 h kuukaudessa) ja joukossa olleen myös opiskelijoita, joiden osalta vallitsee ylityökielto. Lisäksi käytössä on ollut myös eroamiskielto korkeimpien tuotantopiikkien aikaan.

Apple kommentoi tutkineensa asiaa ja toteaa mm. osa-aikaisten liian suuren määrän pitävän paikkaansa. Useimmat CLW:n raportin havainnoista ovat kuitenkin Applen mukaan virheellisiä. Apple kertoo tekevänsä yhteistyötä Foxconnin kanssa ongelman ratkaisemiseksi, mutta toteaa samalla merkittävien työaikamuutosten vaikuttavan uusien iPhone-mallien lanseeraukseen. Foxconnin mukaan ylitöitä tehneet ovat olleet vapaaehtoisia ja lakia on noudatettu.

Apple on jäänyt aiemminkin kiinni sopimusvalmistajien huonoista työoloista. Esimerkiksi vuonna 2017 yritys jäi kiinni ylitöiden teettämisestä opiskelijoilla iPhone X:n kokoonpanolinjoilla. Myös Foxconn on ollut useaan otteeseen otsikoissa työntekijöiden huonoihin olosuhteisiin liittyen. Apple julkaisee vuosittain julkisia raportteja alihankkijoidensa työoloihin liittyen.

Lähde: Bloomberg

Otsikkokuva: Apple

This site uses XenWord.
;