Aiemmin vaihtelevaa virkistystaajuutta on tuettu vain Samsungin televisioissa FreeSync over HDMI -tuen muodossa. LG:n televisioihin tuotava G-Sync Compatible -tuki on ilmeisesti osa valmistautumista HDMI 2.1:n viralliseen VRR-tukeen.

G-Sync- ja FreeSync-teknologiat ovat olleet PC-näyttöjen ilona jo pidempään, mutta televisiopuolella on ollut hiljaisempaa. Tähän mennessä vain Samsung on tukenut televisioissaan AMD:n FreeSync-teknologiaa HDMI-liitännän välityksellä, mutta nyt tilanteeseen on tulossa muutos.

NVIDIA on ilmoittanut verkkosivuillaan yhdistäneensä voimat LG:n kanssa ja tuovansa sen myötä G-Sync Compatible -tuen yhtiön televisioihin. Tarkemmin tuki on rajattu LG:n E9- ja C9-sarjan OLED-televisioihin. Tuki otetaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna julkaistavilla firmware-päivityksillä televisioille sekä ajuripäivityksellä näytönohjaimille. HDMI 2.0 -liitännän rajoitusten vuoksi teknologia toimii toistaiseksi HDR-väriavaruudessa korkeintaan FullHD- ja SDR-väriavaruudessa korkeintaan 1440p-resoluutiolla 120 hertsin virkistystaajuudella. Tuki on lisäksi rajoitettu Turing- eli GeForce RTX 20- ja GTX 16 -sarjan näytönohjaimille.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun NVIDIA mahdollistaa omilla näytönohjaimillaan vaihtelevan virkistystaajuuden HDMI-liitäntää pitkin. Koska LG:n televisioissa ei ole G-Sync-moduulia, kyse on G-Sync Compatible -tason tuesta. Oletettavasti teknologia perustuu HDMI 2.1:n myötä tulevaan viralliseen HDMI:n VRR-tukeen (Variable Refresh Rate), sillä yhtiö kertoo käyttäjien voivan pakottaa tuen päälle ajureista kaikilla VRR:ää tukevilla televisioilla. Tällöin teknologian toimivuus voi kuitenkin vaihdella, kuten PC-puolella tukemattomissa FreeSync-/Adaptive-sync-näytöissä. NVIDIA aikoo tehdä jatkossa yhteistyötä myös muiden TV-valmistajien kanssa varmistaakseen VRR:n toimivuuden sen näytönohjaimilla myös tulevaisuuden televisioissa.

Lähde: NVIDIA

This site uses XenWord.
;