CES-messuilla nähdään usein mitä erikoisempia ja mielenkiintoisempia prototyyppejä, jotka eivät välttämättä ikinä saavu myyntiin asti. Tänäkin vuonna messuilla nähtiin kuitenkin myös erikoisia kannettavia, jotka ovat tulossa myyntiin.

Asus julkisti messuilla uuden Zenbook Duon, joka uudistaa kaksoisnäyttökonseptia aivan uudelle tasolle. Siinä missä aiemmissa Zenbook Duoissa on ollut näppäimistön ja näytön välissä toinen, matala mutta leveä näyttö, on tämän vuoden Zenbook Duossa kaksi täyskokoista näyttöä ja irrallinen näppäimistö. Mikäli toista näyttöä ei tilanteessa tarvita, voi näppäimistön asettaa myös sen päälle.

Tarkemmin Zenbook Duosta löytyy kaksi 14” 2880×1800-resoluution OLED-paneelia 16:10-kuvasuhteella ja 120 hertsin virkistystaajuudella. Paneelien luvataan toistavan 100 % DCI-P3-väriavaruudesta ja ne ovat VESA DisplayHDR True Black 500- sekä Pantone-sertifioituja. Niiden sisällä sykkii Intelin Core Ultra 7 155H -prosessori integroidulla Arc-grafiikkaohjaimella ja 32 Gt:n LPDDR5X-muistilla sekä teratavun PCIe Gen 4 -SSD:llä.

I/O-liitännöistä löytyy yksi USB-A 3.2 Gen 1, kaksi USB-C Thunderbolt 4 -liitäntää, yksi HDMI 2.1 -liitäntä ja 3,5 mm:n komboliitäntä headseteille. Kannettavan FullHD-tason webkamera tukee Windows Hello -kirjautumista. Langattomina yhteyksinä ovat Wi-Fi 6E ja Bluetooth 5.3.

Lenovolla oli puolestaan esillä uusi ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid 2-in-1-kannettava. Uutuus rakentuu Hybrid Station- ja Hybrid Tab -osista, joista kumpikin on sinällään itsenäinen tietokone. Näppäimistö- eli Hybrid Station -osuudesta löytyy Core Ultra 7 -prosessori integroidulla Arc-grafiikkaohjaimella, 32 Gt:n LPDDR5X-muistilla ja teratavun PCIe Gen 4 SSD-asemalla. Hybrid Stationista löytyy myös sormenjälkilukija, kaksi USB-C Thunderbolt 4 -liitäntää ja 3,5 mm:n komboliitäntä sekä Wi-Fi 6E- ja Bluetooth 5.2 -yhteydet.

Näyttö eli Hybrid Tab -puolisko pitää puolestaan sisällään Qualcommin Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin, 12 Gt LPDDR5X -muistia ja 256 Gt UFS 3.1 -tallennustilaa pyörittämässä Android 13 -käyttöjärjestelmää. 14” OLED-näyttöpaneeli tarjoaa ”2.8k”-resoluution eli oletettavasti Asuksen kanssa yhtenevän 2880×1800-resoluution. Siinä on myös FullHD-tason etu- ja 13 ja 5 megapikselin takamerat sekä yksi USB-C-liitäntä. Myös Hybrid Tabilla on oma Wi-Fi 6E -tukensa ja sen kaverina pykälää tuoreempi Bluetooth 5.3.

Asuksen Zenbook Duo saapuu myyntiin lähitulevaisuudessa ja se on listattu ennakkoon yhtiön omassa kaupassa 2399 euroon. Lenovo Thinkbook Plus Gen 5 Hybrid saapuu myyntiin vuoden toisella neljänneksellä ja sen verottomaksi lähtöhinnaksi povataan tällä haavaa 1999 dollaria.

Lähteet: Asuksen lehdistötiedote, tuotesivut, Lenovon lehdistötiedote