GeForce GTX 1060 6 Gt:n tekniset tiedot ovat edelleen osittain hämärän peitossa, mutta Colorfulin mallin kuvavuoto vihjaa aiempien GP104-huhujen pitäneen paikkaansa huolimatta siitä, että piiristä on jouduttu kytkemään pois käytöstä lähes puolet.

NVIDIA julkaisi aiemmin syksyllä kaikessa hiljaisuudessa GDDR5X-version GeForce GTX 1060 6 Gt -näytönohjaimista. Yhtiö ei ole tähän päivään mennessä julkaissut näytönohjaimista tarkkoja teknisiä tietoja ja tiedossa olevat yksityiskohdat ovat vuotolähteiden varassa.

Nettiin vuotaneista tiedoista tiedetään tällä hetkellä sen verran, että Palitin GeForce GTX 1060 6 Gt GDDR5X GamingPro OC+ -mallissa muistit toimivat 8,8 Gbps:n nopeudella. Varmuutta ei ole kuitenkaan siitä, onko kyseessä tehtaalla ylikellotettu nopeus vai esimerkiksi NVIDIAn asettama vakiokellotaajuus.

GTX 1060:n GDDR5X-versiosta on liikkunut myös runsaasti huhuja, joiden mukaan se perustuisi oletetun GP106-grafiikkapiirin sijasta järeämpään GP104-grafiikkapiiriin. Nyt nämä huhut näyttävät saaneen ainakin jonkin tason varmistuksen, sillä VideoCardz on löytänyt alun perin Taobaossa julkaistut kuvat Colorfulin GeForce GTX 1060 6 Gt GDDR5X -näytönohjaimesta. Mikäli myös muut GTX 1060 GDDR5X -mallit noudattavat samaa linjaa voidaan tulkita, ettei GP106-grafiikkapiirin muistiohjaimet tue GDDR5X-muisteja lainkaan.

Kuvien mukaan ainakin Colorfulin GTX 1060 GDDR5X -näytönohjain perustuu todellisuudessa GeForce GTX 1080 iGame -mallista tuttua piirilevyä kaksine 8-pinnisin PCI Express -lisävirtaliittimineen ja järeine virransyöttöineen. Kahdeksasta muistipaikasta kaksi on tyhjinä, minkä myötä näytönohjaimen muistikapasiteetti on GTX 1080:n 8 Gt:n sijasta GTX 1060 -mallistoon sopiva 6 Gt. Huomionarvoista on myös se, että piirilevyltä löytyvät myös SLI-liittimet, jotka eivät kuulu GTX 1060 -näytönohjaimiin.

Koska GP104-grafiikkapiiri on huomattavasti järeämpi kuin GeForce GTX 1060 -näytönohjainten tekniset ominaisuudet edellyttävät, on sen 2560 CUDA-ytimestä ja 160 teksturointiyksiköstä poistettu puolet käytöstä. Muistiohjaimien ja ROP-yksiköiden kohdalla on päästy hieman vähemmällä, sillä niistä on poistettu käytöstä vain neljännes yksiköistä.

Lähde: VideoCardz

This site uses XenWord.
;