Valven VR-lasien huhutaan tarjoavan laajan 135-asteen näkökentän, mutta suuri osa ominaisuuksista on edelleen hämärän peitossa.

Nettiin vuoti viime viikon lopulla kuvia uusista kehitysvaiheessa olevista virtuaalilaseista. Erikoisen virtuaalilaseista tekee niiden piirilevyllä näkyvä Valve-logo, kun tähän mennessä yhtiö on tehnyt VR-saralla tiivistä yhteistyötä HTC Viven kanssa.

Kuvavuodon mukaan Valven tulevien VR-lasien nykyinen prototyyppiversio sisältää poikkeuksellisen suurikokoiset linssit. Vuotaja ei ole paljastanut tai ei tiedä lasien yksityiskohdista, mutta sen näytön tai näyttöjen voidaan olettaa olevan niin ikään suurikokoiset, sillä VR-lasien kotelointi laajenee etumaskia kohti. Virtuaalilasien etumaskista löytyy rei’itetty paneeli sekä kaksi kamerasensoria. Rei’itetty etumaski saattaa liittyä piirilevyltä löytyviin fotodiodeihin, joita voidaan käyttää paikannukseen. Laseihin on myös integroitu kuulokkeet.

UploadVR on pyrkinyt selvittämään lähteiltään tarkempia tietoja kuvavuodossa näkyvistä virtuaalilaseista. Sivuston lähteiden mukaan virtuaalilasit tulisivat tarjoamaan laajan 135 asteen näkökentän ja näytön resoluution olevan Vive Pro -virtuaalilasien luokkaa. Lähteiden mukaan virtuaalilasien mukana tultaisiin mahdollisesti toimittamaan Valvella parhaillaan kehityksen alla olevat Knuckles-ohjaimet ja Half-Life-sarjaan kuuluva VR-peli, joka sijoittuisi ilmeisesti aikaan ennen ensimmäistä Half-Lifeä.

Vaikka moni varmasti pitäisi Valven omia VR-laseja tervetulleena lisänä markkinoille, on muistettava, että kyseessä saattaa olla myös yhtiön omaan käyttöön suunnattu testialusta.

Lähde: Imgur, UploadVR

This site uses XenWord.
;