CompuBench-tulosten mukaan mobiilikäyttöön suunnatun Engineering Sample -prosessorin Gen12-grafiikkaohjaimessa on 96 Execution Unit -yksikköä, kun tämän hetken tehokkaimmassa Iris Pro P580:ssa on 72 EU:ta.

Intel valmistelee parhaillaan Gen12- eli Xe-näytönohjainarkkitehtuuria. Kyseessä on Intelin kohdalla merkittävästä tapauksesta, sillä se tulee olemaan yhtiön ensimmäinen konkreettinen askel takaisin erillisnäytönohjainmarkkinoille.

CompuBench-testitietokantaan on ilmestynyt Intelin kannettaviin suunnatulla Engineering Sample -prosessorilla ajettu testitulos, jossa on käytössä yhtiön tuleva Gen12- eli Xe-arkkitehtuurin integroitu grafiikkaohjain. Testituloksen Info-välilehti paljastaa muun muassa sen, että grafiikkaohjain raportoi sisältävänsä 96 Compute Unit- eli Intelin termein Execution Unit -yksikköä. Verrokiksi tähän asti Intelin tehokkaimmassa integroidussa grafiikkaohjaimessa, Iris Pro P580:ssa, on 72 yksikköä. Lisäksi sama Info-välilehti paljastaa grafiikkaohjaimen kellotajuuden olevan ainakin tässä vaiheessa 1,1 GHz.

Intel on aiemmin tässä kuussa paljastanut, että Gen12 tulee olemaan merkittävä muutos myös muutoin kun erillisnäytönohjainten suorituskykyisten piirien muodossa. Francisco Jerezin GitHub-viesti kertoo sen ISA:n (Instruction Set Architecture, käskykanta-arkkitehtuuri) menevän käytännössä täysin uusiksi jokaisella mahdollisella tasolla, mutta luultavasti merkittävin yksittäinen muutos ainakin kääntäjän kannalta on rekistereiden scoreboard-logiikan poisto arkkitehtuurista. Itse viesti oli suunnattu Mesa-projektille pyyntönä liittää Gen12:n vaatimia päivityksiä sen i965 / Iris -kääntäjään.

Lähde: CompuBench

This site uses XenWord.
;