Sneaker X voi ihastuttaa tai vihastuttaa ulkonäöllään, mutta Cooling X:n jättää krumeluurit muille ja keskittyy hiljaisuuteen.

Cooler Master esitteli erikoisempia suunnitelmiaan jo CES-messuilla, mutta nyt niistä on tullut ainakin osin myös valmista. Yhtiö on nimittäin julkistanut kulmia nostattavan Sneaker X -kokoonpanon sekä perinteisempää linjaa edustavan Cooling X:n.

Sneaker X on lenkkaria muistuttava tietokone, joka erikoisesta ulkomuodostaan huolimatta kantaa sisällään perinteisiä komponentteja. Tietokoneen sisälle saa sykkimään oman maun mukaan AMD:n tai Intelin prosessorin, joka istutetaan ihan perinteiseen ITX-emolevyyn. Prosessoria jäähdytetään Master Liquid PL360 Flux Sneaker Edition -erikoismallin AIO:lla. Prosessorin kaveriksi sopii maksimissaan 3-korttipaikan näytönohjaimet, mutta valitettavasti tiedotteessa ei paljastettu valittavaksi tulevaa valikoimaa. Mainosgraafien mukaan yksi vaihtoehto tulee olemaan kuitenkin GeForce RTX 4080 ja näytönohjaimen maksimimitoiksi ilmoitetaan 304 x 137 x 61 mm. Kotelossa on myös paikka yhdelle 2,5” asemalle.

Sneaker X:n strategiset mitat ovat 650 x 306 x 651 mm, mutta kuten kuvista näkee, ne ovat kotelon kunkin suunnan maksimimittoja. Kotelo on valmistettu alumiinista, muovista ja teräksesstä ja siihen on tuunattu paikka esiasennetulle MF120 Halo -tuulettimelle. Kokoonpanoon kuuluu myös yhtiön SFX 850W Gold -virtalähde.

Cooling X edustaa perinteisempää linjaa, vaikka kompakti 14,77 litran kokonaisuus onkin. Yhtiön mukaan kokoonpanossa on panostettu paitsi nimenkin vihjaavaan jäähdytykseen, myös hiljaisuuteen koko koneen tuottaessa maksimissaan 28 dB melua rasituksessa. Cooler Master on rakentanut kokoonpanon sisään custom loop -nestejäähdytysratkaisun, joka hyödyntää 240 mm:n jäähdyttimen lisäksi myös kotelon kylkipaneeleita lisäjäähdytyspinta-alan saamiseksi.

Cooling X tulee saataville valmiiksi valikoidulla raudalla. Kokoonpanossa on tuntematon AMD:n B550-piirisarjaan perustuva emolevy, Ryzen 9 7950X3D -prosessori, 64 Gt DDR5-5600-muistia, GeForce RTX 4080 ja kaksi 2 Tt:n PCIe 4.0 NVMe SSD-asemaa. Emolevyltä löytyy Wi-Fi 6E- ja BT 5.2 -tuet, 2,5 Gbps:n verkkoliitäntä ja muut normaalit pelit ja pensselit. Virtaa syötetään V850 SFX Gold -virtalähteellä. Kokoonpanon mitat ovat 266 x 149,4 x 371,6 mm ja 17,3 kg.

Sneaker X tulee saataville punaisena ja myöhemmin ilmoitettavissa erikoisväreissä. Se on hinnoiteltu yhdysvalloissa 5999 dollarin lähtöhintaan heinäkuun alusta lähtien. Cooling X tulee myyntiin jo kesäkuun lopulla ja sen hintalappu on tonnia kovempi 6999 dollaria. Kummankaan saapumisesta Suomeen ei ole vielä varmuutta.

Lähde: Lehdistötiedote

This site uses XenWord.
;