High-end-prosessoricoolereita valmistavat Cryorig, Noctua ja Phanteks ovat ilmoittaneet tarjoavansa tuotteidensa käyttäjille ilmaisia kiinnitystarvikkeita AMD:n uudelle AM4-suoritinkannalle. Ne mahdollistavat käytössä olevien coolerimallien käyttämisen AMD:n tulevien Ryzen-suorittimien kanssa.

Cryorigin asennustarvikkeet ovat yhteensopivia kaikkien yrityksen tähän mennessä julkaisemien ilma- ja vesijäähdytteisten prosessoricoolerien kanssa. Käyttäjä voi tilata AM4-asennussarjan itselleen ilmaiseksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen support@cryorig.com. Valmistaja vaatii ostotodistuksen sekä coolerista että AM4-kantaisesta prosessorista. Cryorigin asennussarja tulee saataville Ryzen-prosessorien virallisen julkaisun jälkeen. Myös jälleenmyyjillä tulee olemaan asennussarjoja saatavilla.

Noctua AM4-asennussarjoja on kahta eri mallia – NM-AM4 sekä NM-AM4-UxS – joista jälkimmäinen on tarkoitettu ainoastaan NH-U14S-, NH-U12S- ja NH-U9S-coolereille. Matalaprofiiliselle NH-L9a-coolerille on luvassa oma asennussarjansa myöhemmin tänä vuonna. Noctua-coolereiden omistajat voivat tilata AM4-asennussarjan ilmaiseksi yrityksen sivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Tilaajan on esitettävä ostotodistus sekä coolerista että AM4-kantaisesta emolevystä. AM4-asennussarjat ovat myös saatavilla jälleenmyyjien kautta 7,90 euron hintaan.

Kilpailijoidensa tavoin myös Phanteks tarjoaa ilmaista kiinnitystarvikepakettia kaikkien coolereidensa omistajille. Phanteksin ilmaisia AM4-asennustarvikkeita voi tiedustella yrityksen palvelusähköpostista support@phanteks.com. Mukaan täytyy liittää sekä coolerin että prosessorin tai emolevyn ostokuitti. Kaikki tulevat Phanteksin coolerimallit ovat valmiiksi varustettuja AM4-kiinnitystarvikkeilla.

AMD:n uusi AM4-suoritinkanta on tarkoitettu yrityksen Bristol Ridge APU-piireille sekä uusille Zen-mikroarkkitehtuuriin perustuville suorittimille. 1331-pinninen kanta on AMD:n ensimmäinen, joka tukee DDR4-muistitekniikkaa. Uuden kannan yhteydessä prosessoricoolerin kiinnityspisteet poikkeavat yrityksen aiemmista suoritinkannoista.

Lähteet: Cryorig, Noctua, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;