Sonyn, Toshiban ja Hitachin yhteisomistuksessa oleva Japan Display (JDI) on esitellyt uuden älypuhelinkäyttöön suunnatun taipuisan LCD-näyttöpaneelin.

Näytön rakenne koostuu kahdesta muovikerroksesta sekä niiden välissä sijaitsevasta nestekidekerroksesta. Rakenteen kerrotaan olevan hieman jäykempi kuin taipuisissa OLED-paneeleissa, mutta siitä huolimatta sen sanotaan soveltuvan erinomaisesti kaarevanäyttöisiin puhelimiin. Muovin käyttö tekee näytöstä myös iskunkestävän, toisin kuin tavalliset lasirakenteiset LCD-näytöt.

JDI:n uuden Full Active Flex IPS NEO -näyttöpaneelin koko on 5,5-tuumaa ja tarkkuus 1080 x 1920 pikseliä. Paneelin maksimikirkkaudeksi ilmoitetaan 500 cd/m2 ja kontrastisuhteeksi 1500:1. Uusi näyttöpaneeli mahdollistaa myös ruudunpäivitysnopeuden laskemisen 60 hertsistä 30 tai 15 hertsiin, joka mahdollistaa alhaisemman virrankulutuksen mobiililaitteissa.

Nyt esitelty näyttö on toistaiseksi kehitysvaiheessa ja sen massatuotannon arvellaan alkavan ensi vuonna. Wall Street Journalin mukaan JDI:llä on jo sopimuksia älypuhelinvalmistajien kanssa uuden näyttötekniikan käytöstä laitteissa. Taipuisien LCD-näyttöjen kerrotaan olevan edullisempia kuin taipuisat OLED-näytöt.

Lähde: Japan Display, WSJ

This site uses XenWord.
;