Mobiilivuodoista tuttu Twitter-käyttäjä @evleaks eli Evan Blass on julkaissut kuvan Samsungin tulevasta Galaxy S8 -lippulaivapuhelimesta.

Vuotokuvassa Samsung Galaxy S8 on kuvattu edestä ja takaa. Samalla Blass vahvistaa joukon ominaisuuksia ja netissä  liikkuneita huhuja, joita käsittelimme hiljattain io-techin huhukoosteessa.

Laite on tulossa markkinoille kahdessa eri koossa eli 5,8- ja 6,2-tuumaisella kaarevalla edge-näytöllä varustettuna. QHD Super AMOLED -näyttöjen isot koot johtuvat siitä, että perinteistä kotinäppäintä ei enää etupuolelta löydy ja näytöt peittävät 83 % etupuolen pinta-alasta. Aikaisemmin kotinäppäimeen integroitu sormenjälkilukija on siirretty takapuolelle kameran oikealle puolle.

Sisuksista löytyy markkina-alueesta riippuen Qualcommin Snapdragon 835- tai Samsungin oma Exynos-järjestelmäpiiri, joiden odotetaan tarjoavan prosessorisuorituskyvyn osalta 11 % ja grafiikkasuorituskyvyn osalta 23 % parannuksen Galaxy S7:ään verrattuna. Blassin mukaan käyttömuistia löytyisi edelleen neljä gigatavua ja edullisimmat mallit olisi varustettu 64 gigatavun tallennustilalla. Akkujen koot ovat melko maltilliset 3000 ja 3500 mAh, mutta 10 nanometrin valmistusprosessin ansiosta virrankulutuksen kerrotaan laskeneen 20 %.

Type-C-mallisen USB-liittimen vierestä löytyy edelleen 3,5 mm:n kuulokeliitin, jota Samsung tulee suurella todennäköisyydellä käyttämään hyväksi laitteen markkinoinnissa ja vertailussa Applen iPhone 7 -puhelimiin.

Galaxy S8 -puhelimien julkaisun odotetaan tapahtuvan 29. maaliskuuta. Pienemmän 5,8-tuumaisen mallin lähtöhinnaksi kerrotaan 799€ ja isomman 6,2-tuumaisen mallin 899€. Myynnin pitäisi alkaa 21. huhtikuuta.

Lähde: Venturebeat

This site uses XenWord.
;