Gorilla Glass 6 -lasin kerrotaan kestävän entistä paremmin pudotuksia.

Corning on esitellyt uuden kuudennen sukupolven version Gorilla Glass -suojalasistaan. Edellisessä sukupolvessa Corning keskittyi naarmunkestävyyteen ja nyt fokuksena on ollut pudotuskestävyys.

Gorilla Glass 6:tta varten Corning kertoo kehittäneensä kokonaan uuden materiaalikoostumuksen, joka on suunniteltu selviämään pudotuksista entistä korkeammalta ja useampia kertoja. Kemiallisesti lujitettu Gorilla Glass 6 kestää puristusta merkittävästi enemmän kuin edeltäjäversio.

Corningin omissa laboratoriotesteissä uusi Gorilla Glass 6 selvisi keskimäärin 15 pudotuksesta metrin korkeudelta karkealle alustalle, kun Gorilla Glass 5 jäi puoleen kyseisestä määrästä. Testeissä kilpailevat materiaalit, kuten soodakalkki ja alumiinisilikaatti eivät selvinneet yhdestäkään pudotuksesta.

Uuden lasin ohella Corning esitteli uutta Vibrant Ink Jet -etsaustekniikkaa, joka mahdollistaa kuvien, tekstuurien ja värien lisäämisen lasin pintaan. Lisäksi etsausprosessin kerrotaan tekevän lasista vahvempaa ja paremmin naarmuja sietävää.

Laitevalmistajat testaavat uutuutta parhaillaan ja Gorilla Glass 6 -suojalasin odotetaan saapuvan kuluttajatuotteisiin lähikuukausien aikana.

Lähteet: Corning, Android Authority

This site uses XenWord.
;