Computex 2023 -messuilla on nähty useammaltakin valmistajalta uusia, tietokoneen johtoviidakkojen suitsimiseen tarkoitettuja ratkaisuja. Tähän joukkoon lukeutuu myös Corsair, joka julkaisi uuden iCue Link -ekosysteemin.

Corsairin iCue Link on yhtiön uusi järjestelmä, joka mahdollistaa esimerkiksi RGB-valojen ja tuuletinten hallinnan yhdellä johdolla. Samaan pakettiin kuuluu myös mahdollisuus ketjuttaa tuulettimia toisiinsa ilman johtoja.

Jokaisessa iCue Link -laitteessa on oma mikrokontrollerinsa, joka varmistaa koko ketjun puhaltamisen yhteen hiileen. Kenties suurin innovaatio on kuitenkin uusi Time Warp -RGB-valaistus, joka vilkuttaa tuuletinten valaistusta luoden illuusion paikallaan pysyvästä tai väärään suuntaan pyörivästä tuulettimesta.

Ensimmäiset iCue Link -tuotteet tulevat myyntiin kesäkuun aikana, mutta laajemmin laitteita tulee myyntiin vuoden kolmannella neljänneksellä. Corsairilla on julkaisuputkessa tässä vaiheessa QX120- ja QX140-tuulettimia, uusia AIO-coolereita, custom loop -osia sekä tietenkin itse iCue Link System Hub ja valikoima eri mittaisia kaapeleita, joissa osasta löytyy 90° kulmassa oleva liitin toisesta päästä.

Corsair julkaisi samaan syssyyn myös uuden sukupolven Dominator Titanium DDR5-muistit. Dominator Titaniumit tulevat myyntiin maksimissaan DDR5-8000 nopeudella ja ne tukevat sekä AMD:n EXPO- että Intelin XMP 3.0 -muistiprofiileita.

Ensisilmäyksellä Dominator Titaniumit on varustettu poikkeuksellisen korkeilla lämmönlevittäjillä, mutta tarkempi tarkastelu paljastaa niiden yläosan kuorten olevan irrotettavissa. Yhtiö tuo myyntiin vaihtoehtoisia yläosia, jotka valjastavat muistien 11 osoitettavaa RGB-LEDiä käyttöön eri tavoin. Käyttäjät voivat halutessaan myös 3D-tulostaa oman mielensä mukaisia vaihto-osia.

Lähteet: Corsair (1), (2)