Uudet valaisu- ja yhteystekniikat tulevat löytymään Corsairin tulevista pelituotteista.

Oheislaitevalmistaja Corsair on esitellyt CES-messuilla uusia tekniikoita, joita se hyödyntää tuoreimmissa pelituotteissaan.

Toinen Corsairin uutuustekniikoista on Slipstream, joka on uusi 2,4 GHz:n tajuutta käyttävä langaton yhteys pelihiirien, näppäimistöjen ja kuulokkeiden yhteydenpitoon tietokoneen kanssa. Slipstreamin kerrotaan tarjoavan virheettömämpää, nopeampaa ja vahvempaa signaalia kuin aikaisemmat tekniikat. Corsairin itse kehittämä protokolla mahdollistaa pakettien lähettämisen kahdesti millisekunnissa sekä tarvittessa älykkään uudelleenlähettämisen. IFS-ominaisuus tutkii jatkuvasti ympäristön radiotaajuuksia ja pystyy alle millisekunnin viiveellä vaihtamaan vähiten ruuhkaiselle taajuudelle. Yhteyden kantavuuden kehutaan parantuneen jopa kaksinkertaiseksi aiempaan nähden ja se toimii nyt jopa 20 metrin etäisyydeltä. Yhteen tietokoneeseen liitettävään langattomaan vastaanottimeen voi yhdistää useita yhteensopivia laitteita.

Kuva: The Verge

Tekniikoista toinen on nimeltään Capellix ja se on kehitysaskel laitteissa käytettävien LED-valojen toteutuksessa. Capellix-ledit ovat merkittävästi pienempiä kuin tavalliset pintaliitosledit (tilavuus 0,2 mm3 vs. 2,8 mm3) ja niiden LED-siru kiinnitetään suoraan piirilevylle ilman suurikokoista SMD-paketointia. Primaxin kanssa kehitetty tekniikka mahdollistaa Corsairin mukaan jopa 60 % kirkkaamman, 60 % energiatehokkaamman, virrankulutukseltaan 40 % alhaisemman sekä 35 % pitkäikäisemmän valaistusratkaisun. Pienemmän kokonsa ansiosta Capellix-ledejä voi sijoittaa huomattavasti tiheämpään, joka mahdollistaa korkeamman ”valoresoluution”.

Kyseisiä tekniikoita hyödyntäviä uutuustuotteita ovat Harpoon Wireless RGB -hiiri (kuvassa vasemmalla), Ironclaw RGB -hiiri (oikealla), M65 RGB Elite -hiiri (keskellä) sekä uusi K68 RGB Elite Slipstream -näppäimistö. Myöhemmin luvassa on myös Slipstream-yhteyttä hyödyntäviä pelikuulokkeita.

M65 RGB Elite on claw-tyyppiselle otteelle muotoiltu alumiinirunkoinen langallinen hiiri, joka käyttää PWM 3391 -sensoria (18 000 CPI) ja painaa 97-115 grammaa lisäpainojen määrästä riippuen. Ironclaw RGB on nimestään poiketen muotoiltu kämmenotteelle (palm grip) ja se käyttää samaa PMW 3391 -sensoria sekä painaa 105 grammaa. Harpoon Wireless RGB on muotoilultaan pelkistetty langaton pelihiiri, joka käyttää uutta Slipstream-yhteystekniikkaa sekä painaa vain 99 grammaa. Yhdellä latauksella akun luvataan kestävän jopa 60 tuntia.

K68 RGB Elite Slipstream on langaton ja RGB-valaistu versio K68-pelinäppäimistöstä. Sen varustukseen kuuluu mm. erilliset multimediakontrollit sekä kuusi erillistä funktionäppäintä näppäimistön vasemmassa reunassa.

M65 RGB Eliten suositushinta on 69,99 euroa, Ironclawn ja Harpoonin 59,99 euroa ja K68 RGB Elite -näppäimistön hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Lähteet: Corsair (1)(2), TechPowerUp, The Verge

This site uses XenWord.
;