Corsair julkaisi iCue Link -konseptin ja siihen liittyvät laitteet jo Computex-messuilla vajaa kuukausi sitten, mutta tuolloin yhtiö ei osannut vielä kertoa kesäkuuta tarkempaa myyntiin tuloa. Nyt Corsair on tuonut ensimmäiset uuteen ekosysteemiin kuuluvat laitteet virallisesti myyntiin.

Corsair iCue Link on suunniteltu ennen kaikkea helpottamaan johtoviidakkoa kotelon sisällä, mutta tuo samalla mukanaan myös uutta toiminnallisuutta. Se mahdollistaa laitteiden ketjuttamisen varsin vapaasti (max. 14 laitetta) yhden iCue Link System Hubiin liitettävän johdon päähän. Johto viedään hubista ensimmäiseen laitteeseen ja loput laitteista ketjutetaan sen perään. Tuulettimet voidaan ketjuttaa keskenään myös ilman välijohtoa. Ekosysteemin kaikki laitteet sisältävät oman mikrokontrollerinsa ja esimerkiksi tuulettimiin on integroitu myös lämpötilasensorit.

Ensimmäisenä myyntiin saapuu luonollisesti itse iCue Link System Hub, ensimmäinen aalto tuulettimia sekä AIO-cooleri. Ensimmäiset myyntiin tulevat tuulettimet ovat QX120 ja QX140, joista molemmat tulevat saataville sekä mustina että valkoisina versioina.

Ensimmäinen iCue Link AIO on tarkemmin H1x0i RGB -sarja, jonka blokkiyksikkö on tiettävästi tuttu aiemmista vastaavista malleista. Uutta ovat jäähdyttimen letkulähtöjen väliin sovitetut iCue Link -liittimet sekä mukana tulevat QX120- tai QX140 RGB -tuulettimet. AIO tulee saataville 240 (H100i), 280 (H115i), 360 (H150i) ja 420 mm (H170i) kokoluokissa.

Toistaiseksi sekä tuulettimet että uudet AIO-coolerit tulevat saataville vain yhdessä Cue Link System Hubin kanssa. Oletettavasti lähitulevaisuudessa ne tulevat kuitenkin myyntiin myös sellaisinaan. Pelkän System Hubin hinta on yhtiön omassa verkkokaupassa 57,90 euroa. Kolmen QX120-tuulettimen ja System Hubin paketti kustantaa puolestaan 159,90 euroa. QX140:t tulevat puolestaan myyntiin kahden tuulettimen ja System Hubin pakettina 120,90 euron hintaan. AIO-coolereista H100i on hinnoiteltu 241,90 euroon, H115i 264,90 euroon, H150i 287,90 euroon ja H170i 322,90 euroon. Myös AIO-coolereiden mukana tulee System Hub.

Vuoden kolmannen neljänneksen aikana iCue Link -ekosysteemi laajenee LCD:llä varustetulla AIO:lla ja custom loop -nestejäähdytysosilla. Nestejäähdytystä nikkaroiville saataville tulevat XC7 RGB Elite ja RGB Elite LCD -prosessoriblokit, XG3 RGB Hybrid GPU-blokki, XG7 RGB GPU-blokki sekä XD RGB Elite -nestesäiliö integroidulla pumpulla sekä perus- että LCD-versiona.

Lähde: Lehdistötiedote, Corsair iCue Link