Dune Pron valmistaja kiertää Applen lakimiesuhan toimittamalla kotelon oletuksena selvästi erilaisella etupaneelilla, mutta Mac Prosta tuttu raastinvaihtoehto on tarjolla koteloon valinnaisena lisäosana.

Apple julkaisi aiemmin tänä vuonna kauan odotetun uuden sukupolven Mac Pro -tietokoneen. Sen kotelo on kerännyt laajalti positiivista palautetta, vaikka etupaneelin muotoilu onkin poikinut lukemattomia rystysten raastin -vertailuja. Piti kotelon ulkonäöstä tai ei, Dune Case uskoo sen myyvän.

Dune Pro on luultavasti niin lähellä 1:1-kopio uuden Mac Pron kotelosta, kuin on mahdollista länsimaissa toteuttaa ilman lakimiesten pelkoa. Se seisoo Mac Pron tavoin neljällä kahdella läpi koko kotelon korkeussuunnassa kulkevalla U-jalalla, jotka toimivat samalla kätevinä kantokahvoina. Kotelon etupaneeli on kuitenkin Mac Prosta poiketen varustettu varsin perinteisellä rei’ityksellä, joka suojannee yhtiötä syytteiltä. Mac Pro -ulkonäköä himoitseville yhtiö tulee kuitenkin myymään valinnaisen Mac Pro -raastinmaisen, kolmiulotteisella rakenteella toteutetun etumaskin Sound Dampening Cover -nimellä. Tech of Tomorrowin videon perusteella se pystyy myös todella raastamaan juustoa.

Dune Pro -kotelo on suunniteltu mahduttamaan sisäänsä kaikki emolevyt mini-ITX:stä E-ATX:ään ja eksoottisempaan EEB:hen asti. Kotelon I/O-paneeli sisältää kaksi USB Type C -liitäntää, joista toinen tukee USB 3.1 Gen 2- ja toinen USB 3.0 -nopeuksia. 2,5-tuumaisille asemille on 5 paikkaa ja 3,5-tuumaisia asemia voidaan asentaa yhteensä 11 kahteen neljän aseman kehikkoon ja yhteen kolmen aseman kehikkoon. Kiintolevykehikot ovat erikseen asennettavia ja keskimmäinen ja alin kehikko rajoittavat käytettäessä näytönohjaimen ja virtalähteen maksimipituuksia.

Jäähdytystä ajatellen kotelon etupaneelin takana on paikat kolmelle 120 tai kahdelle 140 mm:n tuulettimelle, joiden kaveriksi voidaan asentaa 120, 240, 360, 140 tai 280 mm:n nestejäähdytin. Lisäksi kotelon takapäässä on tilaa kahdelle 80 mm:n tuulettimelle. Näytönohjaimelle kerrotaan olevan tilaa 380 mm kun 3,5-tuumaiset kiintolevykehikot ei ole käytössä ja 250 mm kun kehikot on käytössä. Prosessoricoolerille ilmoitetaan maksimikorkeudeksi 160 mm, mutta valmistaja kuitenkin mainitsee erikseen Noctuan D15-coolerin olevan tuettu. Virtalähteelle on tilaa 200 mm kun alempi kiintolevykehikko on asennettu ja 320 mm ilman sitä.

Dune Pron strategiset mitat ovat 218 x 450 x 529 mm ja se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tehtyjä jalkoja lukuunottamatta 3 mm paksusta alumiinista. Kotelon saa artikkelin kirjoitushetkellä vielä Early Bird -hintaan 168 euroa (+ toimituskulut) ja sen normaalihinta tulee olemaan 178 euroa. Sound Dampening Cover- eli Dice Y -etumaskin kera kotelosta ei ole Early Bird -hintaa vaan hinnaksi kerrotaan 250 euroa. Yhtiö ei paljastanut tuleeko etumaskit myyntiin myös sellaisinaan myöhemmin.

Kotelolle haettiin alun perin 44 768 euron joukkorahoitusta, mutta projekti oli ylittänyt tavoitteensa jo ennen tämän uutisartikkelin kirjoittamista.

Dune Pro @ IndieGoGo

This site uses XenWord.
;