EKWB:n uudet Vardar EVO ER -tuulettimet on varustettu start-stop-ominaisuudella.

Slovenialainen vesijäähdytystarvikevalmistaja EKWB on päivittänyt tuuletinvalikoimaansa uusilla Vardar EVO -malleilla. Uudistettu mallisto pitää sisällään ER-malleja, jotka mahdollistavat tuulettimen pysäyttämisen PWM-signaalin avulla.

EVO-mallien ER-versioiden (Extended Range) PWM-ohjauksen elektroniikka on toteutettu niin, että tuuletin pysähtyy ohjaussignaalin laskiessa 25-30 %:n tason alapuolelle. Kun ohjaussignaali nostetaan jälleen kyseisen tason yläpuolelle, lähtee tuuletin uudelleen pyörimään. Ominaisuuden kerrotaan mahdollistavan täysin hiljaisen tietokoneen, hidastavan pölyn kertymistä jäähdyttimiin sekä pidentävän tuulettimien käyttöikää.

Aiempien EK-Vardar-tuulettimien tapaan myös uudet EVO-versiot perustuvat tuttuun seitsenlapaiseen perusrakenteeseen ja ovat suunniteltu ensisijaisesti tuottamaan korkean staattisen paineen nestejäähdytyskäyttöön. Tuulettimissa käytetään dynaamista nestelaakerointia (Hydro-Dynamic), jonka kestoiäksi kerrotaan 50 000 tuntia.

Uudet EK-Vardar EVO -tuulettimet ovat välittömästi saatavilla EKWB:n verkkokaupan sekä jälleenmyyjien kautta. Kokovaihtoehtoja ovat 120 ja 140 mm ja hinnat liikkuvat versiosta riippuen 14,95 – 20,95 euron haarukassa. ER-versiot ovat perusmalleja kaksi euroa kalliimpia.

Lähde: EKWB

This site uses XenWord.
;