Elisa tarjoaa mahdollisuuden gigabitin mobiiliverkkoyhteyden käyttöön Tampereella ja Helsingissä.

Elisa on tiedottanut tänään avaavansa mahdollisuuden käyttää gigabitin mobiililaajakaistayhteyttä Helsingissä ja Tampereella. Gigabitin teoreettisen maksimilatausnopeuden tarjoava verkko on tarjolla aluksi Tampereen ydinkeskustassa sekä Helsingin Elisa Kulma -myymälän ympäristössä. Tampereen gigabitin verkko on osa laajempaa uudistamishanketta, jossa Elisa rakentaa Tampereelle ja sen ympäristöön 5G-valmiudet tarjoavaa verkkoa.

Tampereen keskustan kasvaneen maksimilatausnopeuden ohella Elisa kertoo tukiasemien uuden lisäkapasiteetin tarjoavan lisänopeutta ja -kapasiteettia myös muille verkon käyttäjille. Gigabitin latausnopeudet ovat jo teknisesti mahdollisia useimpien valmistajien lippulaivapuhelimilla, mutta käytännössä kaikissa laitteissa sitä ei ole vielä kytketty ohjelmistotasolla toimintaan.

Elisa ei ole ensimmäinen kotimainen operaattori, joka avaa gigabitin latausnopeuksiin venyvän mobiiliyhteyden kuluttajien avoimeen käyttöön. DNA ilmoitti jo kesäkuun lopulla ottavansa julkiseen testikäyttöön Siuntion Karubyssä. DNA hyödyntää gigabitin verkossaan Ericssonin tekniikkaa, 1800, 2100 ja 2600 MHz taajuusalueita sekä 256QAM-modulaatiota ja 4x4MIMO-tekniikkaa. Telia puolestaan aikoo julkaista 5G-verkon Helsingissä ensi vuoden aikana.

Lähde: Elisa

This site uses XenWord.
;