Intelin 10 nanometrin prosessoreiden julkaisun piti tapahtua alun perin jo yli vuosi sitten, mutta lukuisten vastoinkäymisten vuoksi Cannonlakea joudutaan odottamaan edelleen.

Intel on kompuroinut viime vuodet uuden 10 nanometrin valmistusprosessin ongelmien parissa. Nyt valo alkaa kuitenkin pilkottaa jo tunnelin päässä, sillä yhtiön toimitusjohtaja Brian Krzanich varmisti yhtiön kykenevän toimittamaan ensimmäiset 10 nm:n prosessorinsa vielä tämän vuoden puolella.

Alun perin 10 nanometrin prosessilla tuotettujen piirien oli tarkoitus saapua markkinoille jo viime vuoden puolivälin tienoilla, mutta sen sijasta yhtiö joutui luopumaan tick-tock-julkaisusyklistään. Tick-tock-syklin mukaisesti 10 nm:n prosessilla valmistettujen prosessoreiden olisi pitänyt saapua markkinoille jo Skylaken jälkeen, mutta sen sijasta yhtiö on julkaissut paranneltuun Skylake-arkkitehtuuriin perustuvat, edelleen 14 nanometrin prosessilla valmistettavat Kaby Lake- ja Coffee Lake -arkkitehtuurit.

Intelin osavuosikatsauksessa puhunut Krzanich varmisti CES-messuilla alkuvuodesta tehdyn lupauksensa pitävän edelleen, eli yhtiö tulee toimittamaan ensimmäiset 10 nanometrin piirinsä vihdoin tämän vuoden lopulla. Krzanich kuitenkin varoitti, että määrät tulevat olemaan erittäin pieniä ja todellinen saatavuus sekä itse prosessoreiden että niihin perustuvien tietokoneiden osalta osuu vasta ensi vuoden jälkimmäiselle puoliskolle. Vaikka Krzanich ei sitä erikseen eritellyt, on ensimmäinen 10 nanometrin piiri ainakin yhtiön roadmappien mukaan kauan valmisteilla ollut Cannonlake, joka perustuu paranneltuun Skylake-arkkitehtuuriin.

Lähde: Seeking Alpha

This site uses XenWord.
;