3DMark Time Spyssä prosessorin suorituskyky osuu AMD:n Ryzen Threadripper 1920X- ja 1950X-prosessoreiden välimaastoon.

Nettiin vuoti aiemmin tällä viikolla väitettyjä yksityiskohtia Intelin tulevista 8-ytimisistä kuluttajaprosessoreista. Nyt niiden rinnalle on saatu myös ensimmäinen testitulos, mikä varmistaa samalla osan huhuista.

Tuoreimman Intel-vuodon takaa löytyy tuttu nimi, Tum Apisak. Thaimaalainen vuotaja on kerta toisensa jälkeen julkaissut ennakkoon testituloksia lähitulevaisuudessa julkaistavista tuotteista ja tällä kertaa vuorossa on Intelin tuleva 8-ytiminen kuluttajaprosessori, oletettavasti Core i9-9900K.

3DMark Time Spy -testissä prosessori tunnistuu Intelille tyypilliseen tapaan nimellä Genuine Intel CPU 0000 @ 3,1 GHz, mikä viittaa prosessorin peruskellotaajuuteen. 3DMarkin System Infon mukaan prosessorin maksimi Turbo-kellotaajuus on 5 GHz. Prosessoriytimiä on tietenkin kahdeksan ja prosessori kykenee suorittamaan samanaikaisesti 16 säiettä kiitos Hyper-threading-teknologian. 3DMarkin kertomat tiedot osuvat Turbon osalta yksiin aiemmin vuotaneiden tietojen kanssa, mutta peruskellotaajuus on 500 MHz pienempi kuin aiempi vuoto lupasi.

Prosessori sai 3DMark Time Spyn prosessoritestissä tulokseksekseen 10 719 pistettä. Guru3D:n testien mukaan tulos sijottaisi prosessorin suorituskyvyn Time Spyssä AMD:n Threadripper 1920X- ja 1950X -mallien välimaastoon. Tulosta vertaillessa kannattaa kuitenkin huomioida, että Intelin tulevalla prosessorilla oli tukenaan NVIDIAn GeForce GTX 1080 Ti, kun Guru3D:n omat tulokset on ajettu GTX 1080:lla. Näytönohjaimen vaikutus prosessoripisteisiin pitäisi kuitenkin olla käytännössä virhemarginaalin sisällä, kun puhutaan tämän teholuokan näytönohjaimista.

Testit ajettiin Asuksen ROG Strix Z370-F Gaming -emolevyllä, eli tällä kertaa prosessoripäivitys ei tarkoita samalla automaattisesti emolevypäivitystä. Huhujen mukaan ylikellottajat ja modaajat ovat onnistuneet lisäksi virittämään tulevat prosessorit toimimaan nykyisten Coffee Lake -mallien tapaan vanhemmilla Z170-emolevyilläkin, mutta näille huhuille joudutaan vielä odottamaan varmistusta.

This site uses XenWord.
;