Toistaiseksi nimettömäksi jäänyt NVIDIAn näytönohjain on 3DMark Time Spy -testin grafiikkapisteiden mukaan reilut 30 % nopeampi kuin GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition.

NVIDIA julkaisi jokin aika sitten uuden Ampere-arkkitehtuurin ja siihen perustuvan A100-laskentapiirin. Ampere-arkkitehtuuria on odotettu myös pelinäytönohjaimiin innokkaasti, mutta sillä rintamalla varteenotettavat vuodot ovat olleet tähän asti vähissä.

HardwareLeaks-sivuston perustanut Twitter-vuotaja _rogame on nyt löytänyt ensimmäisen 3DMark-tuloksen, mikä on kaikella todennäköisyydellä ajettu jollain tulevista Ampere-arkkitehtuuriin perustuvista GeForce-näytönohjaimista. Valitettavasti itse suorituskyvyn lisäksi vuoto kertoo vain vähän, eikä suorituskykykään välttämättä vastaa vielä julkaisussa nähtäviä lukuja.

Mysteerinäytönohjain saa 3DMark Time Spy -testissä Graphics Score -tuloksekseen 18 257 pistettä. Tämä on _rogamen taulukoiden mukaan suurin piirtein 31 % enemmän, kuin GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition vakiokellotaajuuksillaan. NVIDIAn tunnistaman näytönohjain toimi testissä korkeimmillaan 1935 MHz:n kellotaajuudella. Saavuttaakseen suurin piirtein saman suorituskyvyn RTX 2080 Ti pitäisi ylikellottaa noin 2385 MHz:n GPU- ja 2170 MHz:n muistikellotaajuuksille, mikä _rogamen tietokannan mukaan tuottaisi 18 664 grafiikkapistettä.

Tuloksen varsinainen erikoisuus on sen raportoidut muistikellotaajuudet: 3DMarkin mukaan näytönohjaimen muistit toimivat peräti 6 GHz:n kellotaajuudella. 3DMarkilla on aiemminkin ollut ongelmia tunnistaa oikein julkaisemattomien mallien ominaisuuksia kellotaajuudet mukaan lukien, minkä lisäksi 6000 MHz:n muistikellot eivät olisi lähelläkään yhdenkään tunnetun muistityypin kellotaajuuksia. Esimerkiksi 16 Gbps:n GDDR6-muistit tunnistuvat 2 GHz:n kellotaajuudelle ja 2 Gbps:n HBM2-muistit 1 GHz:n kellotaajuudelle. Tämän myötä muistikellot lienee yksinkertaisesti raportoitu väärin.

Lähde: HardwareLeaks

This site uses XenWord.
;