Yhtiön arvion mukaan se saa siirryttyä koko Mac-linjaston osalta Arm-arkkitehtuuriin noin kahden vuoden kuluessa.

Applen on jo vuosia huhuttu siirtyvän myös Mac-tietokoneissa Arm-prosessoreiden käyttöön. Nyt tuo hetki alkaa olemaan käsillä, sillä Apple ilmoitti virallisesti tuovansa itse kehittämänsä prosessorit Mac-tietokoneisiin.

Apple ei kertonut toistaiseksi vielä tarkempia yksityiskohtia tulevista Mac-siruistaan, mutta kertoi siirtymän tapahtuman vaiheittain. Ensimmäisen Arm-Macin toimitukset aiotaan aloittaa vielä tänä vuonna ja koko mallisto tulee siirtymään niiden pariin suurin piirtein kahdessa vuodessa. Yhtiö varmisti myös, että se tulee julkaisemaan ainakin toistaiseksi myös Intel-pohjaisia Mac-tietokoneita ja tulee luonnollisesti tukemaan macOS:n x86-versiota hamaan tulevaisuuteen.

Kehittäjät pääsevät työhön niin ikään tänään esitellyn macOS Big Surin kanssa, jonka pariksi on tarjolla A12Z Bionic -järjestelmäpiiriin perustuva Developer Transition Kit. Xcode 12 työkaluineen ja Universal 2 -binäärit mahdollistavat yhtiön mukaan helposti sen talon sisällä kehitettyjen prosessoreiden hyödyntämisen sovelluksissa menettämättä kuitenkaan samalla yhteensopivuutta Intel-Macien kanssa. Lisäksi tarjolla tulee olemaan Rosetta 2, mikä mahdollistaa Intelille suunniteltujen sovellusten ajamisen Arm-prosessorilla vaikkei kehittäjä olisikaan tehnyt siitä natiivia versiota uusille prosessoreille.

Lähde: Apple

This site uses XenWord.
;