Whiskey Lake-U -prosessoreiden odotetaan korvaavan Intelin nykyiset Kaby Lake-R -arkkitehtuurin perustuvat 8. sukupolven U-mallit.

Intel ilmoitti aiemmin tänä vuonna virallisesti, että se julkaisisi kuluvan vuoden aikana uudet Whiskey Lake- ja Cascade Lake -arkkitehtuurit. Nyt nettiin on saatu ensimmäiset tarkemmat vuodot tulevista Whiskey Lake-U -sarjan prosessoreista.

Tuttu vuotaja Tum Apisak on julkaissut Twitterissä linkit kahteen kuvaan. Ensimmäisessä kuvassa esiintyy Whiskey Lake-U -emoleyvy ja Core i5-8265U -prosessori SiSoft Sandrassa ja toisessa saman emolevyn parina on 3DMark-tuloksissa Core i7-8565U.

SiSoft Sandran mukaan Core i5-8265U -prosessorin peruskellotaajuus on 1,6 ja maksimi Turbo-kellotaajuus 3,9 GHz muistiohjaimen toimiessa 3,6 GHz:n kellotaajuudella. Prosessorissa on neljä ydintä, tuki Hyper-threading-teknologialle, 256 kilotavua L2-välimuistia per ydin ja yhteensä 6 Mt L3-välimuistia. 3DMark ei valitettavasti anna yhtä kattavaa tietoa Core i7-8565U -mallista, mutta kertoo sen sisältävän niin ikään neljä ydintä, tuen Hyper-threading-teknologialle ja prosessorin peruskellotaajuuden olevan 1,8 GHz ja Turbo-kellotaajuuden 4,6 GHz.

Whiskey Lake -prosessorit tullaan valmistamaan Intelin 14nm++ -valmistusprosessilla, eli samalla kuin nykyiset Coffee Lake -prosessorit. Joidenkin huhujen mukaan valmistusprosessi olisikin ainut ero nykyisiin Kaby Lake-R -prosessoreihin nähden. Toisaalla Whiskey Lakeen on puolestaan povattu ainakin rautapohjaista korjausta Spectre- ja Meltdown-haavoittuvuuksiin.

Lähde: Tum Apisak @ Twitter

This site uses XenWord.
;