Uuden Microsoft Surface Gon lähtöhinta on Suomessa 469 euroa.

Microsoft on esitellyt tänään uuden edullisen Surface Go -tietokoneen. Kyseessä on ns. 2-in-1-kannettava, joka rakentuu tekniikan sisältävästä taulutietokonemaisesta näyttöosasta sekä irrotettavasta fyysisestä näppäimistöstä. Uutuusmalli on ohuempi, pienempi ja edullisempi kuin Surface Pro -malli.

Muiden Surface-mallien tapaan myös Surface Gon runkorakenne on magnesiumseosta – laite on vain 8,3 mm paksu ja painaa 520 grammaa. Taustapuolella on metallinen aina 165 asteen kulmaan avautuva kickstand-tuki. 10-tuumainen PixelSense-näyttö tukee Surface-kynää ja on kuvasuhteeltaan 3:2 sekä tarkkuudeltaan 1800 x 1200 pikseliä.

Surface Gon sisällä on Intelin seitsemännen sukupolven passiivijäähdytteinen Pentium Gold 4415Y -prosessori, neljä tai kahdeksan gigatavua RAM-muistia, 64 Gt eMMC- tai 128 Gt SSD-tallennustilaa. Akun luvataan kestävän yhdeksän tuntia. Varustukseen kuuluu myös USB Type-C 3.1 -liitäntä ja micro-SD-korttipaikka. Laitteessa on oletuksena Edge-selaimeen ja Microsoft Storen kautta ladattaviin sovelluksiin lukittu Windows 10 S -käyttöjärjestelmä, joka on kuitenkin päivitettävissä täysiveriseen Windows 10 Home -versioon.

Surface Go tulee Suomessa myyntiin elokuun lopulla 469 euron lähtöhintaan (4 & 64 Gt). Suuremmalla 8 & 128 Gt muistiyhdistelmällä toimiva versio maksaa 619 euroa. Aluksi myyntiin tulee vain WiFi-versio, mutta myöhemmin tänä vuonna on luvassa myös LTE-malli. Lisävarusteena myyntiin tulee Surface Go Signature Type Cover -näppäimistökansi sekä langaton Surface Mobile -hiiri.

Lähde: Windows Blogs

This site uses XenWord.
;