EVGA:n Epower-virransyöttömoduulit on suunniteltu ottamaan kaikki irti käytettävistä komponenteista ilman niiden oman virransyötön rajoitteita.

EVGA on kosinut ylikellottajia jo pitkään Vince ”Kingpin” Lucion kanssa yhteistyössä suunnitelluilla näytönohjaimilla ja kovemman luokan ylikellotukseen suunnitelluilla virransyöttömoduuleillaan. Nyt yhtiö on julkaissut uuden sukupolven Epower V -virransyöttömoduulin, jonka luvataan tuovan ylikellottajan haltuun viimeisetkin rippeet käytettävien komponenttien potentiaalista.

EVGA Epower V on erillinen virransyöttömoduuli, joka on varustettu 12+2-vaihesella virransyötöllä. Se mahdollistaa esimerkiksi näytönohjainten oman virransyötön ja jänniterajoitusten ohittamisen. Moduulista löytyy kolme 6-pinnistä PCI Express -lisävirtaliitintä virransyöttöä varten.

Esimerkiksi näytönohjainten grafiikkapiirin jännitealueeksi luvataan 600 – 2000 mV ja muisteille 600 – 2300 mV. Grafiikkapiirille voidaan syöttää 600 ja muisteille 80 ampeerin virtaa, mutta tarvittaessa laitteisto venyy hetkellisesti grafiikkapiirin osalta 620 ampeeriin 1,85 voltin jännitteellä ja muistien osalta 90 ampeeriin 1,9 voltin jännitteellä. Jännitteitä voidaan hallita reaaliajassa ohjelmistopohjaisesti moduulin USB Type C -liitäntään kytketyn tietokoneen kautta tai vaihtoehtoisesti suoraan moduulista löytyvien painikkeiden avulla. Jännitteiden seuranta onnistuu niin ikään ohjelmistopohjaisesti tai suoraan moduulista löytyvien LED-näyttöjen avulla.

Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi Epower V:stä löytyy DIP-kytkimet VDROOP:n hallintaan, valittujen jännitteiden pakottamiseen sekä jännitteiden offsetin säätöön. Yleismittari voidaan kytkeä virransyöttömoduuliin helposti ProbeIT-liittimellä ja lisätuuletusta kaipaaville on tarjolla kaksi 3-pinnistä 12 voltin tuuletinliitäntää.

EVGA Epower V on saatavilla yhtiön omasta verkkokaupasta 250 euron hintaan.

Lähde: EVGA

This site uses XenWord.
;