EVGA on valmistanut yksinomaan NVIDIAn näytönohjaimia vuodesta 1999 lähtien.

AIB-valmistajat jakautuvat tällä hetkellä käytännössä kolmeen joukkoon: sekä AMD:n että NVIDIAn näytönohjaimia tekeviin, vain AMD:n näytönohjaimia tekeviin ja vain NVIDIAn näytönohjaimia tekeviin. Pian joukkoon voidaan lisätä vielä myös Intelin näytönohjaimia tekevät.

Yksi perinteisimmistä vain NVIDIAn näytönohjaimia valmistavista yrityksistä on ollut EVGA, mutta tuo matka on nyt talsittu loppuun. JayzTwoCents, GamersNexus ja muutamat muut tahot kutsuttiin hiljattain tapaamiseen, jossa EVGA:n toimitusjohtaja kertoi yksioikoisesti yhtiön lopettavan kaiken yhteistyön NVIDIAn kanssa.

JayzTwoCents ja Gamers Nexuksen Steve käyvät videoilla läpi omia ja eri valmistajilta, pääosin EVGA:lta suoraan kuulemiaan kokemuksia NVIDIAn kanssa työskentelystä. Yleisellä tasolla yhtiötä ei voi kutsua ainakaan helpoimmasta päästä olevaksi kumppaniksi ja pahimmillaan NVIDIAn suhdetta EVGA:an kuvaillaan jopa liki väkivaltaisen dominoivaksi. Yhtenä räikeänä esimerkkinä on ollut jopa näytönohjainjulkaisuja, jossa EVGA itse on saanut tietää suositushinnat julkaisutilaisuudessa samanaikaisesti normaalin yleisön kanssa. Jotain asian vakavuudesta kertoo sekin, että näytönohjaimet olivat yli 80 % EVGA:n liikevaihdosta. Asiasta tarkemmin kiinnostuneille suosittelemme uutiseen upotettuja videoita.

Tulevaisuuden osalta EVGA ei aio siirtyä kuitenkaan AMD:n näytönohjaimien valmistajaksi, vaan yhtiön toimitusjohtajan mukaan niin kauan kuin hän on johdossa EVGA tulee keskittymään muihin markkinoihinsa eikä valmista enää ainuttakaan näytönohjainta. Nyt näyttää siis siltä, että vuonna 1999 alkanut EVGA-näytönohjainten historia tulee päätökseensä 2022. Yhtiö uskoo nykyisten näytönohjainvarastojen loppuvan vuoden loppuun mennessä, mutta se tulee tarjoamaan lupaamansa tuen nykyisille asiakkailleen. Jo valmistetut GeForce 40 -sarjan näytönohjaimet yhtiö pitää itsellään.

This site uses XenWord.
;