Fractal Design esitteli uuden Celsius-nestecoolerimalliston, joka koostuu 240 ja 360 mm:n jäähdyttimiin perustuvista malleista.

Fractal Design on päivittänyt nestejäähdytystuotteidensa mallistoa uudella Celsius-sarjalla, johon kuuluu ainakin aluksi kaksi tuotetta: Celsius S24 ja S36. Uudet esitäytetyt ja käyttövalmiit järjestelmät ovat suunniteltu tarjoamaan parasta mahdollista jäähdytystehoa minimaalisella äänentuotolla.

Celsius-malleista pienempi S24 on varustettu 240 mm jäähdyttimellä ja S36 vastaavasti 360 mm jäähdyttimellä. Toisin kuin Kelvin-sarjan malleissa, jäähdyttimien materiaali on alumiinia. S24:ssä jäähdyttimen paksuudeksi kerrotaan 31 ja S36:ssa 30 mm. Muilta osin komponentit ovat molemmissa malleissa identtisiä.

400 mm pitkät suojapunoksella päälystetyt kumiletkut ovat kiinteästi asennettuna blokkiyksikköön, mutta standardimallisilla kierrettävillä G 1/4″ -liittimillä kiinni jäähdyttimen päässä, joten käyttäjä voi halutessaan liittää kiertoon lisäkomponentteja, kuten näytönohjainblokin.

Celsius-mallien blokkiyksiköissä käytetään Asetekin viidennen sukupolven kuparikylmälevytekniikkaa. Blokin sisältämä pumppu on keraamisesti laakeroitu ja sen pyörimisnopeusalue on 1950 – 3150 kierrosta minuutissa sekä melutaso 20 dBA täydellä nopeudella. Valmistaja kertoo käyttäneensä blokkiyksikössä laadukkaita äänenvaimennusmateriaaleja, joiden avulla pumpun käyntiäänestä on saatu entistä hiljaisempi.

Celsius-coolereiden mukana toimitetaan Fractal Designin Dynamic X2 -sarjan 120 mm PWM-tuulettimet, joiden kierrosalue on 500-2000 RPM (maks: 32,2 dBA, 87,6 CFM). Sekä tuulettimien että pumpun nopeuden voi valita joko lämpötilaohjatun automaattitilan tai käyttäjän PWM-ohjauksen väliltä. Tuulettimien PWM-hubi on sijoitettu jäähdyttimen letkuliitäntöjen väliin.

Celsius-sarjan coolerit ovat yhteensopivia kaikkien nykyaikaisten AMD- ja Intel-suoritinkantojen kanssa. Fractal Design lupaa Celsius-sarjan coolereilleen viiden vuoden takuun (jos järjestelmää laajennetaan, takuu koskee vain yksittäiskomponentteja). Celsius S24:n suositushinta on 124,99 euroa ja S36:n 134,99 euroa.

Lähde: Fractal Design (1)(2)

This site uses XenWord.
;